19 Април, 2019 10:00 1 099 0

Челси е на полуфинал, но потрепери

  • славия прага-
  • челси-
  • педро-
  • жиру-
  • дели-
  • сучек-
  • шевчик-
  • лига европа

Лондончани поведоха с 4:1, но чехите не се отказаха и вкараха още два бързи гола

Челси е на полуфинал, но потрепери - 1
Снимка: БГНЕС

Челси надви у дома сензацията в турнира Славия (Прага) с 4:3 в реванша им от четвъртфиналите на Лига Европа. "Сините" спечелиха с 1:0 първата среща в чешката столица и с общ резултат 5:3 се класираха за полуфиналите в турнира.

И четирите попадения за домакините бяха реализирани още през първата част, завършила при резултат 4:1, а след нея гостите се опитаха да върнат интригата с два бързи гола, но така и не стигнаха до изравнителен.

„Сините“ вдигнаха на крака феновете на „Стамфорд Бридж“ още в началото с гол на Педро (5) след пас на Оливие Жиру и прехвърлящ удар. Пет минути след това гостите си вкараха автогол чрез Симон Дели, в който топката се удари след шут на Педро, асистирал малко по-късно на Жиру (17) за 3:0. Това бе десети гол за френския нападател в турнира този сезон.

Славия върна едно попадение благодарение на капитана си Томас Сучек (25) след центриране от корнер на Петер Шевчик, но още при следващата си атака домакините възстановиха аванса си от три гола, а точен отново бе Педро (27) с втория гол в мача след добавка.

След почивката Петер Шевчик (51, 54) вкара бързи две попадения след асистенции на Сучек, но до края на срещата чешкият тим не успя да изравни резултата и загуби от Челси и в реванша.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА