21 Април, 2019 15:47 1 837 3

Ювентус отново е шампион

  • ювентус-
  • фиорентина-
  • италианско първенство-
  • футбол-
  • шампионска титла-
  • серия а

Момчетата на Масимилиано Алегри обърнаха Фиорентина с автогол

Италианският колос Ювентус спечели за пореден път шампионската титла в Серия "А". Звездите на Масимилиано Алегри победиха с 2:1 Фиорентина и за осми пореден път триумфираха като шампиони на Ботуша. По този начин "зебрите" измиха горчилката след отпадането от Аякс в Шампионската лига. Официално това е титла номер 35 в историята на Старата госпожа, макар че клубът и неговите тифози броят и отнетите първи места от 2005 и 2006 година. Разликата в класирането между Юве и преследвача Наполи вече е 20 точки и така на практика торинският тим вече е недостижим на върха.

Атаката на "зебрите" водеше мегазвездата Кристиано Роналдо, на когото помагаха по фланговете Федерико Бернардески и Хуан Куадрадо. CR7 вече може да се похвали с шампионска титла в трета страна, след като преди това спечели първото място в Премиър лийг с Манчестър Юнайтед (три пъти) и Ла Лига с Реал Мадрид (два пъти).

"Виолетовите" пък опитаха да развалят очаквания празник на "бианконерите", с които не се обичат от памтивека. Кевин Миралас, Федерико Киеза и Джовани Симеоне търсиха голове в мрежата на Войчех Шчесни. Любопитно е, че по-рано днес Юве стана шампион на Италия и при жените.

Дербито започна кошмарно за торинския клуб. В шестата минута Никола Миленкович простреля вратата на домакините със силен шут от границата на вратарското поле. Сърбинът се оказа непокрит след разбъркване пред голлинията на "бианконерите" — 1:0 за гостите. Статистиката показва, че това е най-бързият гол, паднал в мрежата на шампионите през този сезон.

В 11-ата минута Миралас пробва мерника си отдясно, но топката профуча над вратата. Малко след това Роналдо поиска дузпа за избутване в наказателното поле от страна на Федерико Чекерини. Главният съдия Фабрицио Паскуа обаче даде знак играта да продължи. Последва опасна контра на "виолетовите", но Леонардо Бонучи предотврати второто попадение във вратата на Шчесни с намеса в точния момент.

В 34-ата минута Киеза можеше да направи 2:0 за гостуващия състав, но ударът му се спря в гредата. След 180 секунди Алекс Сандро с плонж при близкия ъгъл след корнер изравни резултата — 1:1, което вече бе достатъчно за Юве за шампионската титла. Две минути преди почивката Киеза отново нямаше шанс — гредата за втори път спаси Шчесни от ново попадение в мрежата му.

В началото на второто полувреме аржентинският бранител на Фиорентина Херман Пецейя имаше малшанс да си отбележи автогол и да поднесе на домакините титлата на тепсия — 2:1 за "зебрите". До края дербито се доиграваше, а след последния съдийски сигнал шампионите започнаха да празнуват с шампанско на игрището. Фиорентина пък продължава да няма победа в Серия "А" от средата на февруари, което говори за кризата, в която се намира отборът на Винченцо Монтела.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роналдо

    4 2 Отговор
    Другата година печели Шампионската лига, лятото минава в Байерн Мюнхен, и там става шампион и евентуално нова ушата титла, и го признават педигрито за номер 1 за всички времена.
  • 2 Жоро

    2 2 Отговор
    Само че в САЩ го търсят за изнасилване.
  • 3 Чинга чук

    0 2 Отговор
    Е, и! ?!