24 Април, 2019 15:31 1 168 1

Набедиха звезда на Дания за хомосексуалист

  • фишер-
  • копенхаген-
  • хомофобия-
  • гей-
  • изявление-
  • расизъм

Виктор Фишер си създаде неприятности заради изявления срещу хомофобията

Набедиха звезда на Дания за хомосексуалист - 1
Снимка: БГНЕС

Футболистът на ФК Копенхаген Виктор Фишер, един от играчите, наричани Датския Меси, си създаде проблеми заради няколко интервюта, в които се обяви против хомофобията.

Тези прояви направиха от 24-годишния датски национал обект на атаките на противниковите агитки. На няколко мача на ФК Копенхаген се появиха плакати с обидно съдържание, а феновете на съперниците скандираха: „Фишер е гей!“.

"Хомофобията и расизмът не трябва да се толерират. Някои мислят, че проблемът трябва да се игнорира. Аз не смятам така, а другите трябва да се замислят. Думата "гей" не трябва да е обида, особено в Дания през 2019 година", каза Фишер.

Одензе и Брьондби станаха първите клубове в Дания, които бяха глобени заради хомофобски скандирания от техни привърженици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мда

    0 0 Отговор
    Да си гей т.е. педераст е отвратително и срамно независимо в коя държава. Нормално е когато публично се застъпваш за педалите да те заподозрат че си същия!