25 Април, 2019 09:45 1 953 14

Изненада! Ботев изхвърли ЦСКА от Купата на България

  • цска-
  • ботев пловдив-
  • купа на българия-
  • дузпа-
  • съдия-
  • червен картон-
  • неделев-
  • соу-
  • димитров

Пловдивчани поведоха с 2:0, допуснаха обрат до 2:3, но вкараха за 3:3 с 9 души на терена

Изненада! Ботев изхвърли ЦСКА от Купата на България - 1
Снимка: БГНЕС

Ботев (Пловдив) елиминира ЦСКА с общ резултат 6:5 и ще играе финал за Купата на България срещу Локомотив (Пловдив) - на 15 май. В уникална драма на реванша на стадион "Българска армия" "канарчетата" стигнаха до 3:3 след гол на защитника Кристиан Димитров в 88-ата минута.

Секунди преди края на редовното време ЦСКА водеше, след като успя да постигне обрат от 0:2 до 3:2 и се очакваше да последват две продължения от по 15 минути. Макар и останали с 9 човека обаче, футболистите на треньора Николай Киров се добраха до равенството и елиминираха "червените". Така Ботев развали празника на "Армията", където цареше отлична атмосфера. Хиляди фенове на ЦСКА посетиха двубоя, надявайки се да ликуват след последния съдийски сигнал.

"Червените" излязоха за реванша със специални фланелки с лика на Красимир Безински и с черни ленти на ръцете. Мачът започна с минута мълчание, в което всички присъстващи на стадион "Българска армия" ръкопляскаха, отдавайки почит на футболната ни легенда. Феновете разпънаха транспаранти, посветени на Безински.

В четвъртата минута срещата беше прекъсната от съдията Петър Костадинов, за да може отново да му се отдаде почит. В този момент всички на стадиона отново ръкопляскаха.

Футболистите на Николай Киров шокираха домакините, откривайки резултата в 22-ата минута. Тодор Неделев се възползва след нескопосано изчистване на топката от Черниаускас и с левия крак от воле успя да му вкара от дистанция - 0:1.

Пет минути по-късно Ботев удвои преднината си. Неделев пусна извеждащо подаване вдясно към Васил Шопов, който продължи към Лъчезар Балтанов около точката на дузпата, откъдето капитанът на "канарчетата" отправи точен удар, пращайки топката в мрежата на Черниаускас - 0:2.

В началото на второто полувреме Али Соу върна надеждите на ЦСКА. Нападателят на домакините отбеляза за 1:2 в 49-ата минута, а в 53-ата Ботев остана с човек по-малко след втори жълт и червен картон за Филип Филипов. Последваха силни минути за "армейците", които в 74-ата минута направиха 2:2. Резервата Евандро хвърли в екстаз хилядите по трибуните, реализирайки със силен удар след пас на Рубен Пинто.

В 84-ата минута напрежението ескалира. Футболистите на Ботев се нахвърлиха на Петър Костадинов, който отсъди дузпа за ЦСКА след падане на Енрике Рафаел. Реферът маркира фаул на Костадин Ничев срещу играча на домакините, след което Антонио Вутов изблъска съдията и той му показа червен картон. От бялата точка Али Соу направи 3:2. Така "армейците" заличиха изоставането си и при този резултат щяха да последват продължения. В 88-ата минута обаче защитникът Кристиан Димитров, който от месеци е желан от ЦСКА, се извиси в наказателното поле на Черниаускас след корнер и отбеляза с глава за 3:3.

До края футболистите на Любо Пенев не направиха нищо запомнящо се, а и времето не беше достатъчно за отбелязването на два гола. Така Ботев се класира на финала, където на 15 май ще спори с градския си съперник Локомотив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    16 5 Отговор
    Хич даже не е изненада. На чичовото само съдиите са му виновни. А имаме той е най-добрия треньор в цял свят
  • 2 Муууу

    10 8 Отговор
    Еее, това на нищо не прилича ! Досега нито едно говедо не е измучало под статията ! Да не са заключили обора?

    Коментиран от #3, #6

  • 3 охо бохо

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Муууу":

    Има, има. Изпреварил те е. Любо Пенев е мишената.
  • 4 ДДРОнег

    12 2 Отговор
    Значи и лески и цецка тази година ще са с калъфки :):):) "ГоУемите" отбори ще си спретнат пижамено парти :):):) Лудогорец редовно взема титлата, за Купата на България обаче дават на друг отбор възможност да се прояви, но няма да е никой от софийските грандове ...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ДДРОнег

    15 3 Отговор

    До коментар #2 от "Муууу":

    Много сте ми смешни и от лески, и от цецка !!! От десетина години и двата отбора се борите за второто място, щото за първото нямате сили, ама се плюете взаимно сякаш става въпрос за нещо жизнено важно !!! Това е спорт, бре, момчета, а Вие го изживявате като война, щото толкоз ви е акъла !!! И не гледат Вие да сте добре, а се радвате другият да е зле ... смешни и трагични сте, колкото и минуса да ми цъкнете !!!
  • 7 jorkaev

    9 5 Отговор
    Защо толко посно се предава тази статия .. Иво да не си следвал Икономика ... много статистичиски предаваш нещата ТОВА Е КУПАТА НА БЪЛГАРИЯ ... защо не кажеш, че мнението на 99% от гледалите този инфарктен мач (и фенове на ЦСКА и фенове на Ботев, а и други такива) ... благославят цялото съдийство, ... срам и позор за цялото БФС (пълна пародия и прозрачна корупция). Ама то каквато държавата - ......... перуки разни.
  • 8 Magistar

    11 1 Отговор
    Евала на футболистите на Ботев ,които въпреки клането от съдията успяха да елиминират червените недоразумения.За сетен път се видя че в тази държава управлява мафията.Пълна пародия на съдии,БФС,политици.В тази държава трябва да се извърши революция.Да се реже до дъно.Само Ботев!
  • 9 Браво

    8 1 Отговор
    Браво за Ботев, Късмет за Чико ! ! !
    Независимо от еуфорията, трябва да се потърси отговорност за съдийските решения. Съдията поднесе на тепсия финала за маскирания Литекс !
  • 10 ЦСКА

    7 1 Отговор
    Това не е изненада, Ботев разполага с първокласни играчи и напълно закономерно ще играе на финала в София с другия пловдивски отбор - Локо Пловдив.
  • 11 Aaa

    8 0 Отговор
    Абсолютна изненада. За съдията.

    Коментиран от #12

  • 12 Бай Хой

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Aaa":

    хахаах съдията горкия са ще тряя се обяснява , да връща пари мани мани.
  • 13 Бай курти

    6 0 Отговор
    Футболистите на ЦСКА се подиграха с труда на съдията
  • 14 Доцента

    1 0 Отговор
    Не можа да стане обръщалката