Last news in Fakti

25 Април, 2019 10:26 898 0

Юнайтед не успя да окаже съпротива на Сити

  • манчестър юнайтед-
  • манчестър сити-
  • сане-
  • силва-
  • де хеа

"Гражданите" спечелиха дербито с 2:0

Юнайтед не успя да окаже съпротива на Сити - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Сити излезе на върха във Висшата лига след победа с 2:0 над Юнайтед в дербито на Манчестър. Бернардо Силва и Лерой Сане бяха точни на "Олд Трафорд", а с успеха "гражданите" събраха 89 точки, докато Ливърпул е с 88 три кръга преди края.

Първото полувреме бе двуостро, като Юнайтед заложи на агресивна игра и преса, която попречи да се развихрят бързите играчи на Гуардиола. Де Хеа се намеси при опит за избиване на топката от страна на Смолинг и предотврати автогол, а пред отсрещната врата Рашфорд пропиля отлична възможност.

След 30-ата минута гостите се настаниха в полето на Юнайтед, но не успяха да вкарат преди почивката.

Фернандиньо се контузи и се наложи да бъде заменен от Лерой Сане, който пък се оказа жокерът за Сити. След около 5 минути Бернардо Силва проби отдясно и стреля ниско до близката греда, а Де Хеа не се намеси добре и топката влезе във вратата му.

Веднага след това Агуеро удари гредата, но нищо не успя да спаси домакините в 66-ата минута, когато Стърлинг тръгна на скорост, пусна към Сане, който напредна, стреля силно в близкия ъгъл и отбеляза за 2:0.

Загубата е трета поредна за Манчестър Юнайтед във всички турнири и общо пета в последните шест мача.

В борбата за титлата пред Манчестър Сити предстоят двубои с Лестър у дома и с Бърнли и Брайтън като гост. Съперникът за титлата Ливърпул има домакинства на Хъдърсфийлд и Уулвърхямптън, както и гостуване на Нюкасъл. За "мърсисайдци" предстоят и двубои срещу Барселона от полуфиналите на Шампионската лига. "Гражданите" пък ще се изправят срещу Уотфорд на финала на ФА Къп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА