25 Април, 2019 11:25 933 2

Уулвърхямптън спря Арсенал за Топ 4

  • невеш-
  • дохърти-
  • жота-
  • уулвърхямптън-
  • арсенал-
  • сократис-
  • топ 4
Уулвърхямптън спря Арсенал за Топ 4 - 1
Снимка: БГНЕС

Уулвърхямптън разби Арсенал с 3:1 на своя стадион и не позволи на "артилеристите" да изпреварят Челси и да заемат четвъртото място във Висшата лига на Англия. Успехът изкачи "вълците" до седмото място в класирането, което праща тима в Лига Европа.

Рубен Невеш, Мат Дохърти и Диого Жота вкараха головете за домакините, докато за тима на Унай Емери се разписа Сократис.

Минутите от 28-а до края на първото полувреме бяха кошмарни за Арсенал. Тимът допусна три гола и втората част се обезмисли. Рубен Невеш откри резултата с майсторско изпълнение на пряк свободен удар, а след десетина минута Дохърти бе непокрит в накзателното поле и успя да засече топката в мрежата на Арсенал за 2:0.

В добавеното време на първото полувреме Жота преодоля Сократис при бърза контраатака и под плонжа на Лено направи резултата класически.

Второто полувреме бе по-спокойно, като "артилеристите" върнаха един гол, но той бе недостатъчен и падна чак в 80-ата минута. Негов автор бе Сократис.

Арсенал остана с 66 точки на петата позиция, докато Челси е на четвърто място с 67. Уллвс зае седмата позиция с 51 точки, като изпревари Уотфорд и Евертън. До края на сезона в Англия остават три кръга.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 радомир

    2 0 Отговор
    Жалък Арсенал

    Коментиран от #2

  • 2 Eхperta

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "радомир":

    таз година мансити ще станат шампиони,остават им 3-мача,арсенал и челси са смешни и жалки,много жалки,и не са вече фактор ,а ливърпул и тотнъм са във възход,но им липсва постоянство и дълга скамейка.