Last news in Fakti

12 Май, 2019 13:25 1 246 0

Астън Вила удари Уест Бромич след обрат

  • астън вила-
  • уест бромич-
  • премиър лийг-
  • английска висша лига

Блестящ удар от Конор Хюрихане и наказателен от Тами Абрахам изведоха отбора на Астън Вила напред в класирането

Астън Вила постигна трудна победа с 2:1 в първия полуфинален плейоф за влизане в Премиър лийг срещу Уест Бромич. Домакините на "Вила Парк" в Бирмингам трябваше да направят пълен обрат, за да стигнат до успеха. В края пък гостите завършиха мача в намален състав, след като Дуайт Гейл получи червен картон, пише sportal.bg.

Именно Гейл даде преднина на "Торбаланите" в 16-ата минута. Той се възползва от грешно върната назад топка, открадна я и успя да я прати във вратата за 0:1.

Астън Вила обаче се върна в мача в 75-ата минута със страхотен гол на Конър Хюриан, който се разписа със страхотен изстрел от движение от границата на наказателното поле.

В 78-ата минута домакините получиха дузпа за нарушение срещу Джак Грилиш в наказателното поле, а Тами Ейбрахам реализира от бялата точка.

В 88-ата минута Гейл получи доста спорен втори жълт и червен картон. Нападателят на гостите опита да засече едно центриране в наказателното поле, но се сблъска с вратаря и съдията прецени, че заслужава да получи второ предупреждение, което означаваше, че трябва да напусне терена и така ще пропусне и реванша.

В крайна сметка Астън Вила взе крехка преднина в този полуфинален сблъсък, но Уест Бромич запазва реални шансове да търси обрат на свой терен. Ответният двубой е във вторник, 14 май, на "Дъ Хоутърнс".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА