13 Май, 2019 13:30 14 856 31

Кой забрани на ЦСКА да победи Лудогорец?

  • цска-
  • лудогорец-
  • гриша ганчев-
  • кирил домусчиев-
  • бойко борисов

Футболна "драма" в най-добрите традиции на театъра

Кой забрани на ЦСКА да победи Лудогорец? - 1
Снимка: БГНЕС

В събота трябваше да се изиграе решителният мач за титлата в българския футбол. Атмосферата бе приповдигната, повечето фенове на столичани очакваха с надежда това да е началото на края на хегемонията на Лудогорец и единадесетгодишното чакане за титла на техния любим отбор. Между 10 и 15 хиляди души се събраха за да присъстват на напечен двубой "на живот и смърт". Само че видяха нещо, на което Сащо Диков би сложил червена точка, повтаряйки провлачено "пор-но".

България съвсем спокойно може да кандидатства за страната с най-голям интерес към културата в целия свят. Всеки един български гражданин целодневно гледа всякакви постановки - политически, спортни, обществени. В театрални зрители се превърнаха и тези иначе милеещи за отбора си "червени" футболни фенове, които се надяваха, че в лицето на Гриша Ганчев най-накрая клубът има своя добър стопанин. Уви, приятелското мачле с Лудогорец доказа обратното. Изведнъж отборът, спонсориран от най-големия душманин на "гелосаната делиорманска мастия", от славна "армейска" чета се бе превърнал в група евнуси. За 90 минути ЦСКА отправи два(?!) точни удара във вратата на Лудогорец, предпочиташе да си разиграва спокойно топката, нямаше и помен от дори стихиен домакински натиск, както в началото, така и в края на мача. ЦСКА изглеждаше като отбор, на който просто му бе наредено да не спечели този мач. Най-голямото доказателство е начинът по който Али Соу изпусна отсъдената дузпа. Който поне веднъж е играл футбол в живота си, знае за какво става дума. А и неписано правило за достигане до "нужния" резултат в професионалния футбол е с това да е запознат централният нападател на отбора. Аргументи в посока на порното, което ни представиха двата тима, бе и обстановката преди и след мача. Някак традиционната злоба към Домусчиев и Лудогорец я нямаше, ръководството на ЦСКА тотално мълчеше в навечерието на мача и едва след неговия край, вече за да не е съвсем съмнително, от кумова срама Стойчо Стоилов пусна едно от обичайните си бръщолевения за съдията. Неща, които Стоилов ще говори и ЦСКА да е спечелил мач с 5:0 след три дузпи в полза на "червените".

Това поведение показва и защо след толкова издънки Ганчев не се отказва от своя антураж. На него не му трябват хора, които разбират и умеят да правят футбол. Трябват му слуги, които да се държат по определения начин, който изисква конкретната "врътка". Ръководството е от "наши" хора, треньорите са все доведени от някой от нашите хора, а футболистите също са подбрани така, че да не издънят работата. Защото много по-лесно е да забраниш на Али Соу да вкара на Лудогорец, след като той ще си вземе тлъстата заплата накрая на месеца и друго не го интересува. Вече ако е някой българин, юноша, с малко повече чест и любов към "червената идея", то има опасността да се събуди съвестта му.

В подкрепа на готвения сценарий е и внезапното напускане на Любослав Пенев. Въпреки че неведнъж сме заявявали силни съмнения към треньорските му качества, то Пенев може би показа човешки такива. Пенев е необуздан, трудно е да му се диктува и когато е усетил накъде отиват нещата, просто е решил да си направи отвод. Очевидно в порно не му се е участвало. Неслучайно Пенев в прощалното си писмо засегна и темата за липса на подкрепа от ръководството при критиките му към БФС. Защото и по този казус това ръководство на столичани много лае, ама не хапе. Знае каква помощ получи за получаване на лиценз, както вътрешен, така и за евротурнирите. Знае и под чие давление съществува това ръководство на футболната ни централа - настоящото силно трио в държавата Борисов - Домусчиев - Пеевски.

Говорейки за титлите на Лудогорец и играта на противниците им в решителните мачове, не трябва да забравяме и онзи решителен мач с "Титан" начело, загубен с 0:1 в Разград. Както и нечуваното 1:1 на Левски срещу Славия, за да дойде случилото се тази събота. С една дума - докато Домусчиев иска, при тази власт, Лудогорец ще е шампион.

Ето и хронологията на събитията. Гриша Ганчев влезе в ЦСКА 2015-а г., когато клубът изгуби лиценза за елита и трябваше да се състезава във "В" група. Поради тези събития "червената" общност се беше настроила срещу премиера Борисов и на "Армията" ехтяха скандирания по негов адрес, които не можеха да бъдат чути почти никъде в България. След идването на Ганчев постепенно те заглъхнаха под настойчивите команди на момчетата, разпяващи агитката, които не е тайна, че са под контрола на Ганчев. Това подчинение интересно съвпадна със замотаване на делото, което държавата преди това бе повдигнала срещу самия Ганчев, както и сина му, за организирана престъпна група. То се влачи и до днес, а фамилията е безпроблемно на свобода.

На Ганчев бе позволено и да измъкне "Петрол" след фалита на КТБ, а от време на време получава и тлъсти обществени поръчки, свързани най-вече с китайските автомобили, които допреди време произвеждаше край Ловеч. Другият акционер Юлиан Инджов също получава тук-там обществена поръчка от властта, например набъбналият до 55 млн. лева ремонт на пътя Пловдив - Асеновград. Същевременно държавата по всички начини подкрепя престоя им в ЦСКА - давайки базите, а впоследствие бе спечелен и търгът за емблемата, сякаш с предварително нагласена цена, която обаче не е платена и до днес след едни или други похвати, срещу които държавата не се възпротивява. Така, с гръмки заявки, а всъщност живуркане, преминава времето на ЦСКА под ръководството на Ганчев. Още един пример - ЦСКА показва планове за изграждане на нов стадион, феновете подписват петиция, а от Столичната община потвърдиха неведнъж, че подобно намерение дори не е заявявано. Урок как да се влияе на фенската маса, в най-добрите традиции на Александър Томов. А фенската маса е важно да е при нашите хора. Знаем теорията, че в България има 1 милион цесекари и 1 милион левскари. Два милиона избиратели, с ядро от десетина хиляди души, които пък не бихте искали да виждате на нито един протест. Това, под зоркото управление на лидерите на агитките, не се и случва. А останалите са възпитавани в политическа апатия.

И изведнъж всичко се свежда до традиционния в България избор - трън или глог. Защото ако ЦСКА-София е в партер пред Домусчиев, то ЦСКА 1948 е самият Домусчиев. На "червените" фенове - честито. В държавата, в която няма нищо истинско, а всичко е театър. От най-пошлия - с лоши актьори и срещу публиката. Тежко на тези с идеалите, докато всичко се управлява от пари и интереси на една група хора. Нещо за което и всички медии мълчат.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Жхх ъх

    58 7 Отговор
    Някой откри колелото
  • 3 Било

    59 56 Отговор
    Най-тъпата статия която съм чел тази година
  • 4 Чорбата

    38 26 Отговор
    А ролята на Световната конспирация в тези селски свади ?
  • 5 Лудогорец арена

    31 24 Отговор
    Отидете да се прегледате!
  • 6 Скептиков

    31 15 Отговор
    Тази статия е атрактивна, но все пак е без доказателствен материал. С други думи може и да е нещо подобно, но може и да не е! Мачът НЕ приличаше на уговорен. В световния футбол и най-големите звезди са изтървали дузпи. Тях също ли са ги набеждавали в предварителни уговорки?! Соу се беше гипсирал. Голяма грешка на триумвирата, трябваше да определят защитник да изпълни дузпата.
  • 7 CSKA

    50 9 Отговор
    Аз съм фен на ЦСКА.Някой им наредил да не печелят ... пълни дрънканици. Толкова си могат толкова си играят. Това че не могат да уцелят вратата не е проблем на феновете нито на ръководството. Гледах първото полувреме и изгасих телевизора като свърши.С тея чужденци какъв отбор са тръгнали да правят.Ако не могат да вържат 2 думи помежду си няма как да се сработят.Това важи за всеки един отбор.
  • 8 От бг

    28 30 Отговор
    Това е статия, която може да напише само умен и разбиращ човек. Разбира се, циркулиращите празноглавци и лаячи няма как да я схванат.
  • 9 Столичанин

    27 16 Отговор
    Пак ли някаква конспирация бе изроди комунистически. Всеки път някой друг е виновен за вашите мизерии. Предадохте си отбора и го оставихте да загине заради лакомията ви/типично по комуностически/. Сега яжте *айната на гришата. ХА тире ХА тире ХА
  • 10 orban

    32 14 Отговор
    Стойчо Младенов, Любо Пенев, Лупи, Паро Никодимов, Стойчо Стоилов и много други, когато ЦСКА не може да бие, има заговор. Никой вече не вярва, а задавате ли си въпроса какво играе ЦСКА. И срещу Ботев ли, някой нареди да отпаднат. А дежурните дузпи на всеки домакински мач. Умните хора вече отдавна не вярват
  • 11 Само ЦСКА

    20 7 Отговор
    Всичко е политика, пране на пари и укриване на данъци. Ицата, Пената, Бербо и др. патриоти защо не го заявят а си сгънаха опашките. Марков и Младенов защо мълчат.... .
  • 12 Ранко

    26 10 Отговор
    Това не е ЦСКА.иСТИНСКОТО ЦСКА,е в долната дивизия.И идва.Тогава Ловчанлий трябва да си ходят...Това е измисления отбор на Стоичков ,Ганчев,и предателите на ЦСКА които са в този клуб в момента.Ако погледнете играта,манталитета,и хората които го управляват,си е типичен ЛИТЕКС.А заблудените овце,си мислят че е ЦСКА,и си дерат гърлата напразно.Докато Ганчев е в ЦСКА,той няма да бъде шампион.Той продавамачовете.Не сте ли забелязали че когато Лудогорец губи мачове,и ЦСКА губи.Зад се пази дистанцията от точки.
  • 13 Иван

    25 12 Отговор
    Глупости пълни. Кабаков не позволи Лудогорец да победи, но с розовите очила няма как да го видите
  • 14 А БЕ

    14 6 Отговор
    Болен мозък , сигурно който забрани на литекс да бие БОТЕВ ПЛОВДИВ !
  • 15 56789

    7 9 Отговор
    Догодина пак ще има припознаване, тоя път ще зеклеймите тирето и ще припознаете цифрата.... И тъкмо като припознаете, Домусчиев ще обедини цифрата с Лудогорец, ей тъй, за да ви е гадно ! :-)) Тогава вече ще припознаете Лудогорец, Домуса ще го премести в София, ще им облече червени фанелки и ще го прекръсти на ЦСКА.... А, преди това ще го обедини с Царско село, Черно море, Берое и Тракия Пд.
  • 16 тъпо авиаторче си Хаджийски

    7 6 Отговор
    Ах ти Хаджийски тъпо авиаторче
  • 17 Динамо София

    22 5 Отговор
    Присмял се хърбел на щърбел. Ако има нещо комунистическо, то е в Левски. Основани сте под името Динамо през 1947 г. СЛЕД 10 години ви преименуват на Левски. Докато ЦСКА не е основан през 1948 г както се опитват да ни убедят точно комунистите. Клуба е от 1923 г (АС 23), и точно комунистическата власт го преименува последователно на Чавдар, Чавдар-ЦДВ, Сптември-ЦДВ, ЦДНВ, ЦДНА, ЦСКА. ... И за тези неща си има дкументи - протоколи, съдебни регистрации. Има и документ - Решение за закриването на Левски през 1949 г. Има и писмо удостоверяващо че решението е изпълнено. ... Няма обаче дкумент за създаването на ЦСКА през 1948 г. За преименуването има, за основаване няма. По простата причина, че през 1948 г власта не е основала клуб а е преименувала вече съществуващ клуб. ... В Интернет има доста писано и са постнати факсимилета от документите. Ама кой да чете, по-лесно е да демагогстваш, нещо което е отличителна черта на комунистите.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Наблюдател

    16 8 Отговор
    Пълни глупости. Толкова си могат ЦСКА-София.
  • 20 волен сидеров

    13 4 Отговор
    Васил Хаджийски -имаш топки-Поздравления ,БРАВО .точно и ясно -дано повечето си отворят очите.чичовото за това го махнаха от поста .....ПОРНО ГОЛЯМО Е А ГУПАТА НИ
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Цесекарка от дете

    13 3 Отговор
    Съсипаха ни отбора това е ясно! И още по ясно е че публиката на ЦСКА ще я има винаги каквото и да става. ЦСКА няма да умре никога както ви се иска точно заради нас феновете!! ВИНАГИ ВЕРНИ !!!
  • 23 Етрополе

    7 5 Отговор
    Няма такъв отбор цска от 3 г, това нещо дето иска да им открадне историята се нарича етрополе, това е истината
  • 24 Лудата гора

    3 7 Отговор
    Смотан журналист. Освен Тича/със събути гащи/, кого надиграха и победиха от първата шестица. Радвай се, че селски отбор играе на "Армията". Има само едно ЦСКА и то е от Москва.
  • 25 Бодил

    3 3 Отговор
    Ако има уговорка, то е купа за титла. Кой им е виновен на тирето, че канарче без крила не може да задържи в ръка
  • 26 123

    4 2 Отговор
    Нака не забравяме никога че цска-софия се състезава с лиценза на литекс и чардар етрополе
  • 27 Голем смях

    7 4 Отговор
    А кой забрани на ЦСКА да победи Левски,Ботев,Ч.Море,Берое...Явно толкова си могат и добре ,че Лудогорец се умориха да са ШАМПИОНИ и намалиха темпото,че етрополци да си помечтаят.Нема да стане.И догодина пак калъфка и ..още година ..и още година ..
  • 28 Много тъпа статия

    3 2 Отговор
    А кой им забрани да бият другите отбори от А група с изключение на Моряците!?
  • 29 дявола

    1 2 Отговор
    Че кой да им забрани на тези спънати коне те по-точно стават за градинари не за футболисти
  • 30 zevs

    0 1 Отговор
    ВЪПРОС КЪМ ЖУРНАЛИСТА:КОЙ ЗАБРАНИ НА ЦСКА ДА ПОБЕДИ БОТЕВ ПЛОВДИВ!?
  • 31 цЕсКи лЕсЕкА

    2 0 Отговор
    Фурнаджииски лопати са до един всички навеждачи! То и един друг се кълнеше,че бил цесекар а сега се указа,че винаги бил левскар тцтцтцтцттцт.....