Last news in Fakti

14 Май, 2019 11:28 1 513 0

Радо Стойчев пое Верона

  • стойчев-
  • верона-
  • работа-
  • назначение-
  • договор-
  • треньор-
  • волейбол

Договорът на българския специалист е за три години

Радо Стойчев пое Верона - 1
Снимка: БГНЕС

Радостин Стойчев е новият старши треньор на италианския Калцедония Верона. Бившият селекционер на националния ни отбор по волейбол наследи на поста сърбина Никола Гърбич. Шефовете на клуба направиха рокадата, защото искат по-опитен специалист. Този сезон Калцедония отпадна на четвъртфиналите от бъдещия финалист Кучине Лубе Чивитанова на Цветан Соколов. Във Верона през последните месеци игра и Матей Казийски, но на този етап не е ясно дали 37-годишният посрещач ще остане.

За последно Стойчев беше спортен директор на полския Сточния Шчечин, но клубът фалира и той остана без работа. В Сточния Радо заведе Казийски, Николай Пенчев и младока Аспарух Аспарухов в опит да създаде супер тим.

В Италия за последно Стойчев работи в Модена през сезон 2017/2018, но бе уволнен, след като звездите на тима начело с Ървин Нгапет и Бруно Резенде организираха бунт срещу него. Треньорът нашумя в Италия с работата си в Тренто, с който заслужи 4 титли, 3 купи на Италия, 3 евротрофея в Шампионската лига и 1 купа от клубния Волеймондиал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА