Last news in Fakti

17 Май, 2019 15:30 2 107 4

Поредната седмица на българския футбол на изток от рая

  • бфс-
  • пфл-
  • купа на българия-
  • борислав михайлов-
  • красимир балъков

С тези ръководители хем е неуредено, хем скъпоплатено

Поредната седмица на българския футбол на изток от рая - 1
Снимка: БГНЕС

Българският футбол прекара още една седмица на изток от рая при настоящото си управление. Най-великата игра у нас е управлявана без мозък, концепция, актуалност и уважение към най-важния участник в процеса- фена.

Редица бяха недомислиците около финала за Купата на България, турнир, администриран от Професионалната футболна лига. Започва се с избора на мястото и времето на провеждане на мача. Поради отсъствието на цялостен план за футбола ни, към момента единствените стадиони, които могат да поберат над 20 000 души са в София. Решението мачът да е в делничен ден (поради невероятно натоварения график на футбола ни, видите ли), породи огромни проблеми, както за столичани, така и за гостуващите фенове от Пловдив. Столицата бе блокирана от зверски задръствания, които впрочем попречиха на голяма част от феновете на Локомотив да дойдат навреме на стадиона. Тук идва още един момент, който чиновниците от ПФЛ пропуснаха. Да приберат парите от билетите обаче няма да пропуснат. Става дума за това, че е редовна практика в "белите" държави, предимно Англия, в случай на задръствания, които затрудняват достъпа на феновете до стадиона, то мачът да бъде отложен с 15-20 минути например. Е, пфл-ският мозък не стигна дотам и мачът стартира пред полупразен сектор Г, който бе отреден за феновете на Локомотив. Стигаме и до цените на билетите за мача. За ботевистите в сектор Б се влизаше между 10 и 15 лева, а в сектор А пропуските струваха между 30 и 40 лева (?!). Повече от добър приход на фона на качеството на футбола в България, състоянието на стадион "Васил Левски" и неособено високите разходи за събитието, довели до доста постна церемония по награждаване например. Общо взето злоупотреба със страстта на запалянковците, която неведнъж сме виждали у нас. Феновете на Локомотив трябваше да плащат между 10 и 30 лева за билет, което може би обуслови сектор В да остане полупразен. Защото с транспортните разходи се формулира цена около 50 лева на човек само за достъп до стадиона без никакви други съпътстващи разходи. Нещо, което за България все още си е сериозна сума (ами ако сме тръгнали с цялото семейство), а в добавка имаме и хвърлените нерви по над четиричасовото пътуване от Пловдив до София само в едната посока. Е, поне локомотивци имаха и приятни емоции от цялата тази работа.

Когато става дума за липса на адекватно мислене, няма как да подминем и БФС. Тръгваме от един дребен, но нагледен пример. В мача ЦСКА - Лудогорец Кристиян Малинов и Светослав Дяков получиха жълти картони. Това бяха техните девети официални предупреждения за сезона и това налагаше наказания от по два мача. За Малинов това означаваше отсъствие в дербито с Левски. Двамата тарикати обаче решиха да се изхитрят. В самия край на двубоя те спретнаха някакво тетрално сдърпване, на което неособено гъвкавият Георги Кабаков веднага се върза и им вдигна втори жълт и съответно червен картон, което според наредба ги вади от игра само за по един мач. Всичко беше толкова нагласено, че след успешния развой на заверата двамата се поздравиха най-демонстративно. За справка на БФС - за нарочно изкаран втори жълт картон през този сезон в Шампионската лига УЕФА наказа Серхио Рамос от носителя на трофея "Реал" (Мадрид) за два мача. Но ЦСКА и Лудогорец са къде-къде по-велики от "Реал" (Мадрид"), а БФС се справя доста по-добре от УЕФА, така че кои сме ние да даваме акъл.

Накрая, но не последно място идва поредната смяна на селекционера на националния отбор. Накрая е защото всичко това вече започна много да писва. Наглото поведение на шефовете в БФС, внезапните и нелогични треньорски смени по средата на квалификациите, поредният от Пеневата чета, който е назначен, за да бъде мълчалива изтривалка (което е камък и в неговата градина), както и поредният предходен селекционер, напуснал с недомлъвки и усещането за голям батак във футболния съюз, който обаче не смее да разкрие. В този момент е редно да се споменат реакциите на сладурите Борислав Михайлов, Йордан Лечков и компания, когато преди квалификацията с Косово през март изтече новината, че Хубчев ще напусне, а на негово място ще дойде Балъков. Тогава медиите бяха заклеймени като превратаджии, пречещи на развитието на българския футбол, който иначе под развитието на Борислав Михайлов просто лети. В крайна сметка се случи именно това, но разкаяние от сегашната клика в БФС не очаквайте. Впрочем не очаквайте и нищо друго. Там ситуацията е тотално безнадеждна. Разбра го Любослав Пенев, разбраха го и всички, дръзнали да кажат истината през годините. Бъдеще за футбола ни ще има едва когато властта, на по-високо, а впоследствие и на по-ниско ниво, се смени. А дотогава хем ще гледаме театър, като този на Малинов и Дяков, хем ще е скъпоплатен и неуреден, като финала за Купата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДРОнег

    14 3 Отговор
    В държавата на тиквите и перуките няма закони, особено за избраните ...
  • 2 волен сидеров

    9 0 Отговор
    Браво ,Хаджийски за пореден път имаш топки .Браво
  • 3 pisna-mi

    6 0 Отговор
    На ръководни постове се избират хора доказали на по-ниско ниво, имат качества и успехи ! .. Михайлов и компания преди да бъдат избрани, бяха управлявали само автомобил ! .. Да се чуди човек защо президентите на футболните клубове избраха, че и преизбраха Михайлов. .. Не знам какво трябва да се случи за да проумеят футболните шефове, че футболния батак е тотален ! .. Явно липсата на публика не ги притеснява, отпадане от Вадуц пак не ги стряска. Седнали да наказват клуб поради ...съмнения ?! ... за прозрачни финанси. И за да е цирка пълен, ще кандидатстваме за домакини на световното първенство !!! ..... Както се казва - светлината в тунела е от идващия насреща влак !
  • 4 Диамантената ръка

    0 0 Отговор
    Български футбол е дървено желязо. Или не е български, или не е футбол.