Last news in Fakti

19 Май, 2019 15:06 1 906 1

Манчестър Сити с требъл след разгром над Уотфорд (СНИМКИ)

  • манчестър сити-
  • уотфорд-
  • шампион-
  • купа-
  • футболната асоциация на англия-
  • английски футбол-
  • 116-годишен рекорд-
  • требъл

Шампионът на Англия завърши по перфектен начин сезона и изравни 116-годишен рекорд

Манчестър Сити с требъл след разгром над Уотфорд (СНИМКИ) - 1
Снимки: EPA/БГНЕС

Манчестър Сити спечели за шести път Купата на футболната асоциация на Англия. С това тимът на Гуардиола направи безпрецедентен "требъл", ставайки шампион и вдигайки двете най-ценни купи на острова, пише topsport.bg.

Гражданите разгромиха Уотфорд с 6:0 в мач на Уембли, в който имаха пълно превъзходство. Победителите имаха два трудни момента в началото - спасяване на вратаря им Едерсон и претенция за дузпа за Уотфорд. Но голът на Бернардо Силва в 26-ата минута внесе нужното за тях успокоение. Второто попадение малко по-късно пречупи съпротивата на на "стършелите". През второто полувреме разгромът беше оформен. Резултатът е повторение на рекорда, постигнат от Бъри срещу Дарби Каунти през 1903 година.

Манчестър Сити с требъл след разгром над Уотфорд (СНИМКИ)

Мачът започна с предимство за Сити. Играчите на Уотфорд се бяха наредили отзад и геройски отблъскваха атаките към тяхната врата.

Тактиката на Гарсия беше да се правят бързи контри. След една такава по лявото крило Деулофеу изведе Перейра сам срещу Едерсон, който излезе и спаси с крака. Малко по-късно топката се удари в двете ръце на Компани, но съдията Кевин Френд и ВАР бяха безмълвни.

Манчестър Сити с требъл след разгром над Уотфорд (СНИМКИ)

В 26-ата минута Докуре сбърка в центъра и Бернардо Силва след борба остана сам отляво и с диагонален удар откри.

12 минути по-късно Силва изведе Габриел Жезуш отляво и бразилецът с едно докосване преодоля хвърлящия се срещу него Гомеш за 2:0. Стърлинг вкара вече влязлата във вратата топка.

До края на полувремето Уотфорд успя да стигне до един корнер и няколко центрирания.

След почивката "стършелите" се хвърлиха смело напред. Те не можаха да стигнат до голово положение. Това обаче даде възможност на играчите на Сити да разгърнат контраатаките си.

Първо току-що влезналият Кевин де Бройне премина и през вратаря Гомеш за 3:0. След това Габриел Жезуш остана сам отляво и пусна топката по земя за 4:0. Рахим Стърлинг вкара пети гол пред вратата след отлично подаване на Бернардо Силва.

Стърлинг оформи хеттрик след подаване на Де Бройне. Засега вторият гол е записан на англичанина, а не на Жезуш, който отигра ситуацията.

Манчестър Сити с требъл след разгром над Уотфорд (СНИМКИ)

В края феновете на Уотфорд празнуваха участието си на финал. А Манчестър Сити доказа, че е най-силният отбор в Англия през последните две години.

Шампионът на Европа ще бъде определен от други два английски отбора - Ливърпул и Тотнъм. Манчестър Юанайтед ще играе в групите на Лига Европа, а Уулвърхямптън ще се завърне в Евротурнирите през юли.

Манчестър Сити с требъл след разгром над Уотфорд (СНИМКИ)
Манчестър Сити с требъл след разгром над Уотфорд (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ломбов

    0 2 Отговор
    Гуардиола да вземе Бербатов за помощник инак ще го вземат в Юнайтед и ще му е съперник