Last news in Fakti

23 Май, 2019 10:57 3 005 9

Петя Неделчева: Сестри Стоеви ни наричаха "туристи"

  • стоеви-
  • сестри-
  • обиди-
  • туристи-
  • неделчева-
  • бадминтон

“Спортът не започва с тях. Не проявяват уважение", заяви четвъртфиналистката от Атина 2004

Петя Неделчева: Сестри Стоеви ни наричаха "туристи" - 1
Снимка: БГНЕС

Съотборничката на сестрите Габриела и Стефани Стоеви в националния отбор по бадминтон - Петя Неделчева, заяви, че е била наричана “турист” и “спортистче” от европейските шампионки на двойки.

Сестри Стоеви обявиха вчера, че няма да носят екипа на България от тук нататък. Те заявиха, че не са съгласни с разпределението на средствата за финансиране на подготовка от страна на федерацията и с отношението на ръководните органи.

“Спортът не започва с тях. Не проявяват уважение. Наричаха ни “туристи”, заяви четвъртфиналистката от олимпийските игри в Атина 2004 и бивша №8 в света.

Мениджърът на националния отбор Линда Зечири също потвърди, че другите състезатели са били наричани по неприятен начин от сестрите.

“В телефона си имам съобщение от техния баща, който нарича националния отбор “туристи”. Термини “спортистчета” и “медалистчета” към останалите от националния отбор са обидни. Няма някой, който да е получил колкото тях за последните две години. Чувстваме се предадени”, заяви тя на пресконференция.

На срещата с журналисти имаше и представител на мъжкия национален отбор. Иван Русев също възропта срещу отношението на Стефани и Габриела.

“Те получават десетократно повече от мен, защото аз съм, както казват те, “туристче”, каза той.

Според президента на федерация по бадминтон Володя Златев, сестрите са заявили, че няма да играят за друга държава. По регламент те могат да облекат чужда фланелка чак през март 2021 г.

“В неформален разговор с тях и треньора им те бяха категорични, че нямат желание да играят за Франция”, каза той.

Ако все пак Стефани и Габриела решат да се състезават за друга страна, българската федерация няма да получи неустойка, тъй като нямат такава клауза в договора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 8333

    15 10 Отговор
    Като гледам къф е шопар кво да я наричаш хахаха. Най малко ще се сетя че е спортист това
  • 2 БОРИСОВ

    6 7 Отговор
    Това са моите хора, това са моите спортистчета ще гласуват за мен в неделя
  • 3 Виктор

    21 1 Отговор
    Ами туристи сте!Всички спортни федерации у нас са просто едни туристи и паразити , които изпомпват системата и си правят далаверите , а за състезателите хич не ги и интересува.Не случайно най-добрите ни спортисти не се състезават за държавата - Бербатов , Казийски и кой ли още не.Били взели сега 100 000 лева , ми нека видим кой какво е взел във федерацията и колко пари са изхарчени точно за туризъм!
  • 4 град козлодуй

    6 14 Отговор
    СТОЕВИ ПРЕДАТЕЛКИ СТЕ

    Коментиран от #6

  • 5 яАОао

    14 0 Отговор
    Медали носиш ли? НЕ? Еми значи си турист.
  • 6 Др Радева

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "град козлодуй":

    Абе аз на теб,колко пъти ще ти казвам да си пиеш хапчетата?
    Ама не само червените, ами и сините- да не идвам с бялата риза,с дълги ръкави!
  • 7 Белчо

    4 3 Отговор
    Този кашалот ли е спортистка?
    Мдааа, значи аз съм космонавт!!!
  • 8 321

    7 3 Отговор
    Само глупаци, които нямат никаква идея от бадминтон могат да нямат представа коя е Петя Неделчева и да я обиждат разяждани от собствените си комплекси.
  • 9 емо73канар

    2 0 Отговор
    Само да кажа,че не познавам никого в този спор. НО, това "нещо" от снимката ако е спортист, то аз се кандидатирам за космонавт.