24 Май, 2019 08:59 1 390 1

Етър се справи със Славия, следва среща с Левски за Лига Европа

  • славия-
  • етър-
  • първа лига-
  • лига европа-
  • левски-
  • спорт-
  • футбол

Етър зае седмото място в Първа лига

Етър се класира на баражното седмо място в Първа лига. На 28 май възпитаниците на Красимир Балъков ще гостуват на Левски в директна битка за участие в квалификациите на Лига Европа. "Виолетовите" постигнаха голямата си цел, след като заличиха пасива си от първия мач със Славия (0:1) и подчиниха "белите" с напълно достатъчното 2:0, предава topsport.bg.

Домакините решиха всичко още до почивката, когато след две статични положения точни за "болярите" бяха Яни Пехливанов и Милчо Ангелов. Триумфът им можеше да бъде и далеч по-изразителен, но ветеранът Георги Петков оставяше Славия в играта. Колегите му в атака обаче бяха безкрайно апатични и за 90 минути отправиха само два точни изстрела към вражеската врата.

Така Красимир Балъков си взе "Довиждане!" със стадион "Ивайло" по възможно най-бленувания начин. Сега той и неговите футболисти ще направят всичко възможно да изненадат всички в шампионата и да спечелят баража срещу Левски.

Минути преди да бъде даден първият съдийски сигнал, треньорът на Етър - Красимир Балъков получи специален плакет от феновете на тима, тъй като вчера изведе за последен път "болярите" на стадион "Ивайло" в ролята си на наставник, преди да се заеме със същите функции, но в националния отбор.

Неприятна новина сполетя лагера на Славия още преди началото на мача. Звездата на гостите Радослав Кирилов се контузи по време на загрявката и така на пожар трябваше да се появява Владислав Узунов. Крилото с №23 можеше да влезе в ролята на жокер, след като изпълни стабилно пряк свободен удар в 7-ата минута. Христо Иванов обаче внимаваше и се намеси с вещина.

Етър се "събуди" и започна да демонстрира познатия си футбол едва след четвърт част. Всичко започна с мощна бомба на Венци Василев, която след лек рикошет притесни сериозно Георги Петков. Полученият корнер пък доведе до меле пред "бялата" врата, но така и не се намери играч на домакините, който да реализира отблизо.

Славия дебнеше своя съперник на контраатака и при една такава Цветелин Чунчуков внесе сериозно напрежение в половината на "болярите". Дарко Тасевски отигра хитро с пета и остави за Янис Карабельов, но капитанът на софиянци не съумя да отправи задължителен изстрел.

Логичното все пак се случи и амбицираните домакини стигнаха до гол в 23-ата минута. Давид Хуманес действа много неудачно при корнер на "болярите" и с ръка, макар и случайно, отклони за дебнещия на втората греда Яни Пехливанов. От няколко метра пък централният защитник не изпусна шанса си да накаже Георги Петков. Опитният страж доста тежко прие инкасирания гол, като имаше яростни претенции за засада.

Отговорът на Славия дойде след още седем минути, когато всичко започна с перфектен рейд на Ертан Томбак. Младокът пробва да асистира на Цветелин Чунчуков, но нападателят изпревари със секунда хода на събитията и така видя как коженото кълбо минава зад гърба му.

Радостта на "виолетовите" стана двойно по-голяма, след като преднината им набъбна до два гола в 37-ата минута. Донякъде момчетата на Краси Балъков повториха сценария от първото попадение и след центриране от корнер, този път Милчо Ангелов се пребори за позиция в полето на славистите и с глава не остави никакъв шанс на своя бивш съотборник Петков.

Етър можеше да си реши всички проблеми веднага след стартирането на втората част. Неуверената защита на Славия пропусна да бъде пробита през центъра, където акробатично Милчо Ангелов продължи за непокрития Дани Младенов. Георги Петков обаче демонстрира класата си и остави интригата в този плейоф.

Славия изпитваше чувство на тревожност всеки път, когато Етър изпълняваше корнер. В 53-ата минута кошмарът за софиянци се потрети, но поне този път разразилото се меле не завърши с гол в тяхната мрежа.

По подобие и на мача в София, Румен Руменов отново получи отличната възможност да отбележи с изстрел от средна дистанция. Бившият играч на Литекс и ЦСКА обаче отново беше разочарован от Георги Петков, който ефектно спаси, а след това вдигна и луд скандал на бранителите пред него.

Публиката на Етър имаше сериозни претенции към главния съдия Никола Попов, който в 88-ата минута не даде дузпа за домакините след падане на Велко Батрович в наказателното поле.

До края Славия така и не създаде голово положение пред вратата на Христо Иванов и логично с оглед показаното се прости с надеждите си за "европейски" бараж.

Така Етър си осигури дългоочакван двубой с Левски на "Герена", който ще определи последния български участник в квалификациите за Лига Европа. Баражът е на 28 май.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 червен

    0 1 Отговор
    Краси започва да става класен треньор.Той трябваше да поеме ЦСКА