9 Юни, 2019 12:47 2 373 1

Лудогорец плаща 1 млн. евро за десен бек

  • лудогорец-
  • футболист-
  • десен бек-
  • джордан икоко-
  • ново попълнение-
  • гинган-
  • франция

Досега Джордан Икоко играеше за френския отбор Гинган

Лудогорец плаща 1 млн. евро за десен бек - 1
Снимка: Instagram

Българският шампион Лудогорец ще привлече пореден нов футболист в опита си да обнови състава. Това е 25-годишният десен бек Джордан Икоко, който ще дойде от Гинган за сума от 1 милион евро с бонусите, твърдят медиите във Франция. Трансферът ще е за по-малка сума, но 1 милион се събира заедно с откупните пари и бонуси за Гинган при постигнати цели от Лудогорец с участието на футболиста. Сделката се осъществява сравнително лесно, тъй като Гинган изпадна от Лига 1 в Лига 2 и това ще се отрази сериозно на клуба и финансите им.

Лудогорец плаща 1 млн. евро за десен бек
Килиан Мбап от Париж Сен Жермен (дясно) и Джордан Икоко от Гингам (ляво) в спор за топката по време на мач от френската Лига 1 между ПСЖ и Гингам. 19 януари 2019 година. Снимки: EPA/БГНЕС

Лудогорец са имали интерес към въпросния играч и през зимата, когато обаче той е отказал, тъй като все още е имало възможност клубът да се спаси. Но от Лудогорец са се върнали сега с нова оферта, която вече Икоко е приел. Договорът на футболиста с осемкратните шампиони на България ще е за 3 години.

Икоко е роден на 3-и февруари 1994 година в Монтеро Фол Йон (Франция), в момента е на 25 години. Минава през две малки школи в парижките предградия, преди да бъде привлечен в школата на мастодонта Пари Сен Жермен. Има над 4 мача във втория отбор на Пари Сен Жермен, след което играе под наем в Кретей, Льо Авър и Ланс, а от 2016 година подписва с Гинган. Юношески национал е на всички формации на Франция, но преди две години е поканен да облече екипа на ДР Конго, откъдето са родителите му и той не се колебае.

Джордан Икоко е второто сигурно ново попълнение на Лудогорец за това лято след крилото Мавис Чибота, който идва от Израел. Очакванията са до дни да бъде официализиран и договорът на плеймейкъра Дан Битон от израелския Ашдод.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 0 Отговор
    На този фон да вдигат цени на храни и енергия, да няма пари за лечение на тежко болни деца, а те да раздават милиони за нещо, което я са го гледали 2х.души, я не. Останалите спортове оцеляват с жълти стотинки, лъжат, мамаят, не им плащат обещаното, а тези се къпят в милиони, скъпи курорти, коли, а в главата прости.