17 Юни, 2019 05:06 5 470 0

Да загубиш €413 милиона за пет години

  • милан-
  • загуби-
  • милиони-
  • пет години-
  • италия-
  • футбол-
  • криза

Един от големите италиански отбори е в тежка криза

Да загубиш €413 милиона за пет години - 1
Снимка: Shutterstock

Един от най-успешните италиански футболни отбори Милан изживява тежък период от своята богата история. Само в рамките на няколко години тимът е отчел финансови загуби в размер на над четиристотин милиона евро.

Вестник „Кориере дело спорт“ изчисли, че само за последните пет години Милан има финансови загуби в размер на €413 милиона. Клубът за три години смени три собственика, а последните големи успехи на тима са под ръководството на Силвио Берлускони, който продаде отбора на сърцето си на китайски бизнесмени.

С всяка изминала година икономическите дупки в бюджета на Милан се увеличават. През 2014 година финансовите загуби са били в размер на €91 милиона, а сега са в пъти повече.

Основна причина за финансовите загуби е слабото представяне на Милан на футболния терен. Отборът от дълго време не се е класирал в Шампионската лига, където са милионите приходи, а освен това не е печелил титлата в калчото от 2011 година.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА