Last news in Fakti

12 Юни, 2019 09:56 2 779 4

Димитър Пенев: Сами трябва да се отказват от националния

  • пенев-
  • национален отбор-
  • отказване-
  • възможности-
  • загуба-
  • мнение-
  • косово-
  • българия
Димитър Пенев: Сами трябва да се отказват от националния - 1
Снимка: БГНЕС

Загубата от Косово с 2:3 в европейската квалификация в понеделник вечер в София продължава да се коментира широко от футболните среди у нас. Отношение по болезнената тема взе и треньор №1 на ХХ век у нас Димитър Пенев, който говори пред “България Днес”.

“На този етап това са ни възможностите. Допуснахме много индивидуални грешки. Има някакъв ред и изисквания. За два мача кой да е виновен - Балъков ли? Не могат да израснат толкова бързо. Виждате как върви и първенството. Играят се мачове без значение. Нямаме подготовка. Заложбата ни е такава в момента. Косоварите винаги са били силни. Знаете, те са от сръбската школа. Няма Косово, няма Скопие, няма Белград - те са една мая. Една майка ги е раждала.

Лошото при нас е, че школите ни са 50% надолу. Трябва да има някаква конкуренция. Искаме да имаме футболисти навън, както играеха нашите преди. Отдолу няма елементарна конкуренция. Това е национален отбол все пак. Там трябва да бъдеш напълно подготвен. По мое време поне 15 човека играеха навън. Имаше ред, дисциплина. Събирам ги два дни преди мач и е достатъчно да направя един разбор, да ги подготвя психически за противника. Сега, когото и да избереш, са горе-долу равностойни. Като ги гледаш в отделните мачове, не блестят, но са в националния отбор”, каза. Пенев.

Той се спря отделно на критиките на капитана Ивелин Попов, който каза, че националния отбор не е сиропиталище.

“Минали сме ги тези етапи като футболисти, и като треньори. По български винаги намираме начин да се оправдаем. Отговорността трябва да понесат самите футболисти. Все пак имаме някакъв залог. Имаме по-малки качества. Някои от играчите трябва сами да се отказват от националния отбор. Сега идва и Англия. Ние винаги сме се плашили от тях. Виждате какво първенство имат и какви футболисти играят там. Дай Боже, да видим промяна в следващия мач”, завърши Пенев.

Двубоят с Англия е следващият от програмата ни в евроквалификациите, като гостуването на “трите лъва” е на 7 септември.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цЕсКи лЕсЕкА

    5 3 Отговор
    Чичо Пенчооо кажи им бре! Който може да е спира и подава да застава в средата на терена иииии търсете Стоичков на скорост! Двамата Барбукови са ни мноооуууу добри!
  • 2 Гост

    13 0 Отговор
    Чичо Митко, айде да започнеш откъм главето. Започвай да го разправяш това на Боби вратарчето....
  • 3 Михалков

    0 0 Отговор
    Полша бяха паднали,ако вратар беше Владо Стоянов.,,Татковото,, демотивира целия отбор,та той е по статичен от 60 годишен,а като му го вкарат почва да навиква другите,че те са виновни.Незнае къде е,знае само кой го е сложил там.Айде Пенев стига с тия Михайлови той племенника ти по става за БФС,а и за вратар ще е по добър...
  • 4 чиче

    0 0 Отговор
    Чиче МИТКО ВРЕМЕ е да копаш в МИРОВЯНЕ