Last news in Fakti

17 Юни, 2019 12:58 1 058 4

Григор Димитров дръпна с едно място

  • димитров-
  • ранглиста-
  • гаске-
  • място-
  • тенис

Българският тенисист е вече 45-ти в световната ранглиста

Григор Димитров дръпна с едно място - 1
Снимка: БГНЕС

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров най-после има поводи за задоволство. Сезонът определено не върви добре за хасковлията и той слезе надолу в ранглистата. В най-новото издание на класацията обаче българинът се изкачва. Григор вече е 45-и в света, след като миналия понеделник заемаше 46-та позиция в ранглистата на АТР.

Григор е с 997 точки, а през изминалата седмица не участва в надпревара. Изкачването се дължи на факта, че Ришар Гаске се срина с цели 12 места, след като отпадна на полуфиналите в Хертогенбош и не успя да защити точките си.

Тази седмица Григор има да защитава 45 точки от турнира в Куинс, където миналата година отпадна във втория кръг от Новак Джокович. Първият му мач е срещу канадеца Феликс Оже-Алиасим утре.

Лидер в ранглистата продължава да е Новак Джокович с 12 715 точки, с почти 5000 преднина пред втория Рафаел Надал, който е със 7945. Роджър Федерер е трети с 6420.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    9 2 Отговор
    Давай Гришо! Истинските мъже се познават по това дали са силни когато е трудно! Спри забавленията с каките, концентрирай се върху тениса и ДАНО СИ ЗДРАВ! БЪЛГАРИТЕ СМЕ С ТЕБ!!!
  • 2 Майко мила...

    5 6 Отговор
    Изключителен успех, толкова много се гордеем всички с теб, че вкъщи съм кръстил хлебарката си Гришо.
  • 3 Социумът

    3 1 Отговор
    Извинете Факти.бг,но бихте ли си променили "речитатива" на по-професионална и културна форма като замените "дръпна" с "изкачи се" например.Когато интелектуалните стожери и моделиращите обществото заговорят на уличен жаргон,не е особено приятно."Удари,дръпна,бутна,плесна,смукна,шмръкна...",трагедия България.
  • 4 Фен

    3 2 Отговор
    Гришо се движи добре - една напред , десет назад .