19 Юни, 2019 14:30 1 500 2

Семеня: Използваха ме като морско свинче

  • семеня-
  • морско свинче-
  • лека атлетика-
  • организъм-
  • тестостерон-
  • медикаменти-
  • експерименти

Тя беше принудена да приема медикаменти, за да понижи нивото на тестостерон в организма си

Семеня: Използваха ме като морско свинче - 1
Снимка: БГНЕС

Кастер Семеня заяви, че Световната асоциация на атлетическите федерации (IAAF) я е “използвала като морско свинче”. 28-годишната южноафриканка в момента води диспут със световната централа, която държи атлетките с различно сексуално развитие (в дисциплините от 400 метра до една миля) да приемат медикаменти, за да понижат нивото на тестостерон, ако искат да се състезават при жените.

Двукратната олимпийска шампионка на 800 метра каза също така, че медикаментите, които трябва да приема, са я карали да се чувства “постоянно болна” и са имали “непознати здравословни последствия”. Преди години тя беше принудена от световната централа да приема медикаменти, за да понижи нивото на тестостерон в организма си.

“Няма да позволя на IAAF да използва мен и моето тяло отново. IAAF ме използва в миналото като морско свинче, за да експериментира. Разтревожена съм, че други жени атлетки ще се чувстват принуждавани от IAAF да приемат медикаменти. Няма да позволя това да се случи отново”, допълни Семеня.

По-рано този месец Швейцарският федерален съд отмени временно новото правило на IAAF за атлетките с различно сексуално развитие, които не могат да участват на състезания при жените в дисциплините от 400 метра до една миля, докато не се подложат на хормонално лечение. Семеня обаче получи отказ от президента на Мароканската атлетическа федерация при желанието си да участва на Диамантената лига в Рабат през миналата седмица.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цецо

    8 0 Отговор
    Ми че ти си интересен, рядко срещан, екземпляр, как няма да те използват като опитно морско свинче?!? :)))
  • 2 Веско

    3 0 Отговор
    ТЯ?????????WTF???
    Това нещо е като Юсеин Болт.