Last news in Fakti

24 Юни, 2019 10:26 1 390 0

Аржентина се спаси от отпадане за Копа Америка

  • аржентина-
  • класиране-
  • отпадане-
  • четвъртфинал-
  • копа америка-
  • меси-
  • катар-
  • мартинес-
  • агуеро

"Гаучосите" победиха с 2:0 Катар и се класираха за четвъртфиналите

Аржентина се спаси от отпадане за Копа Америка - 1
Снимка: БГНЕС

Аржентина победи Катар с 2:0 в последен двубой от груповата фаза на Копа Америка и се промъкна към четвъртфиналите, макар да беше на косъм от отпадане. "Гаучосите" не само продължават, но и се разминаха с домакина Бразилия, като съперник в следващия кръг ще им бъде Венецуела.

Мачът в Порто Алегре започна силно за аржентинците и Лаутаро Мартинес взриви трибуните с гол още в 4-ата минута след грешка на отбраната на Катар. Комбинация Меси - Агуеро можеше да завърши с гол в 22-ата минута, но звездата на Манчестър Сити не успя да уцели вратата.

Катар отвръщаше с опасни контраатаки, но затрудни стража на "гаучосите" едва в последната минута, когато удар на Басам Хишам срещна гредата.

Втората част започна равностойно без 100-процентови положения до 60-ата минута, когато Серхио Агуеро отново пропусна след хубав пас на Меси. В следващите няколко минути пред вратата на Катар стана страшно, но Отаменди и Агуеро не успяха да вкарат.

Бившият зет на Диего Марадона имаше претенции за дузпа 20 минути преди края на мача, но реферът подмина ситуацията. Буквално в следващата атака лошият терен провали Меси и той прати топката висок над вратата от около 10 метра.

Четвърт час преди края първи минути на турнира записа младата звезда на Ювентус Пауло Дибала, който можеше да се разпише при първото си докосване, но не уцели добре топката.

Серхио Агуеро сложи точка на спора в 82-ата минута след самостоятелен пробив за 2:0, с което тотално уби интригата. В продължението бърза комбинация между Дибала, Меси и Акуня можеше да доведе до класически резултат, но отбраната на Катар се справи с малко късмет.

Така Колумбия остана номер 1 в класирането и ще очаква Чили или Уругвай, Аржентина е втора и ще срещне Венецуела, а Парагвай ще се надява на хикс между Япония и Еквадор във вторник сутрин, за да продължи като един от двата най-добри трети отбори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА