Last news in Fakti

27 Юни, 2019 10:26 1 036 0

Де Лихт е сигурен нов в Ювентус

  • де лихт-
  • ювентус-
  • аякс-
  • трансфер-
  • сума

Торинци ще дадат 70 милиона евро за холандския талант

Де Лихт е сигурен нов в Ювентус - 1
Снимка: БГНЕС

Една от трансферните саги това лято на практика може да се счита за приключена. Холандският национал Матайс де Лихт, за когото още от февруари се знаеше, че смята да напусне Аякс след края на сезона и преговаря за бъдещето си, вече избра следващата си дестинация.

19-годишният талант продължава в Ювентус. "Старата госпожа" плаща 70 милиона евро на Аякс за правата му.

Различни източници, сред които Sky Sport Italia, Goal.com и Calciomercato.com, разкриха, че Де Лихт е приел офертата на италианския шампион. Договорът му ще бъде за 5 години, със заплата от 8 млн. евро на сезон. С предвидените бонуси сумата може да достигне 12 млн. В контракта ще бъде включена откупна клауза на стойност 150 млн. евро.

Именно невъзможността да впише подобна клауза е попречила на ПСЖ да финализира привличането на Де Лихт преди няколко седмици, твърди трансферният експерт Джанлука Ди Марцио.

От Барселона също са се отказали от Де Лихт, след като осъзнали, че той иска в Юве.

"Говорих си с приятели от детските години и си спомнихме, че когато играехме в двора, аз винаги исках да съм Кристиано Роналдо. Първата ми футболна фланелка от онези времена също беше на Роналдо", коментира Де Лихт пред Voetbal International.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА