Last news in Fakti

1 Юли, 2019 10:00 1 591 2

Златен медал за България!

  • златен медал-
  • българия-
  • карате-
  • европейски игри-
  • минск

Състезателката по карате Ивет Горанова прослави страната ни

Златен медал за България! - 1
Снимка: БОК, Костадин Андонов

Състезателката по карате Ивет Горанова спечели златен медал в категория до 55 килограма в дисциплината "кумите" на Европейските игри в Минск. В спора за златото 19-годишната ни представителка надви Анжелика Терлюга (Украйна) с 4:3, предава sportal.bg.

Финалният двубой между българката и Терлюга бе много равностоен, като Горанова поведе с 1:0, но малко по-късно, след видеоповторение по желание на украинския лагер, на съперничката на нашето момиче бяха присъдени три точки - 3:1. Малко преди края Горанова нанесе своя удар, като поведе с 4:3, а в оставащите секунди до края успя да удържи победата. Две секунди преди края отново имаше видеоповторение по желание на украинката, но този път решението на съдиите беше да не се присъждат точки за Терлюга и срещата завърши с триумф за Ивет Горанова.

В груповата фаза Ивет се справи с британката Ейми Конъл (2:1), туркинята Туба Якан (6:3) и Анжелика Терлюга (8:0, хансоку). На полуфиналите Горанова елиминира холандката Дженифър Варлинг със служебна победа (0:0, кикен), преди да излъже на финала Терлюга.

Това е трети златен медал за България на Игрите в Минск. И трите титли бяха спечелени от представители на нежния пол. Мария Оряшкова в самбото и Станимира Петрова в бокса също стъпиха на върха, а България спечели още 7 сребърни и 8 бронзови отличия в Минск.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бачо Киро

    3 0 Отговор
    Браво, да е жива и здрава и да побеждава и в бъдеще! Поне от време на време човек да чете положителни новини...