Last news in Fakti

19 Юли, 2019 10:27 1 378 0

Драма с дузпи прати Спартак Търнава на Локо Пловдив

  • спартак търнава-
  • радник биелина-
  • лига европа-
  • втори кръг-
  • квалификация-
  • локомотив пловдив

Словаците загубиха първия мач от Радник Биелина с 2:0, но успяха да победят на реванша след изпълнение на дузпи

Драма с дузпи прати Спартак Търнава на Локо Пловдив - 1
Снимка: БГНЕС

Спартак (Търнава) победи Радник (Биелина) с 3:2 след изпълнение на дузпи в реванша им от първия квалификационен кръг на Лига Европа и ще играе срещу Локомотив (Пловдив) в следващия етап. Словаците бяха загубили с 0:2 в Босна и Херцеговина и наваксаха пасива си на свой терен, за да пратят мача в продължения. В тях нямаше голове, а при ударите от бялата точка домакините имаха по-точен мерник и ликуваха.

Австрийският нападател Алекс Собчик (10) и халфът Кристиан Михалек (87) се разписаха в редовното време и изравниха общия резултат, пращайки мача продължения. Малко след началото на второто от тях в 108-ата минута румънският защитник Богдан Митреа си изкара втори жълт и червен картон, оставяйки домакините в намален състав. Така или иначе нови попадения нямаше и се стигна до дузпи.

При ударите от бялата точка Захуменски и Ловат от домакините пропуснаха, а същото сториха и Мотика, Плавшич и Попара от гостите. Така словашкият тим спечели с 3:2 след дузпи и ще се изправи срещу Локо (Пд) в следващия кръг.

Носителят на Купата на България ще е домакин в първия мач срещу Спартак (Търнава) след седмица на 25 юли, а реваншът е на 1 август в Словакия. Съвсем скоро се очаква решение от УЕФА, дали завръщането на Локомотив в Европа ще се случи на клубния стадион в парк „Лаута” или на друго съоръжение в страната.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА