Last news in Fakti

20 Юли, 2019 10:44 1 512 1

Алжир спечели Купата на Африканските нации

  • багдад бунеджа-
  • пустинните лисици-
  • алжир-
  • африканските нации-
  • сенегал

Сенегал загуби втори финал за континенталното отличие

Алжир спечели Купата на Африканските нации - 1
Снимка: БГНЕС

Алжир спечели за втори път в своята история Купата на африканските нации. "Пустинните лисици" стигнаха до мечтания триумф, след като надвиха с минималното 1:0 Сенегал, пише topsport.bg. В герой за символичните гости се превърна нападателят Багдад Бунеджа, реализирал още във втората минута на финала в Кайро.

Триумфът на северноафриканците отприщи дива радост както в родината на Риад Марез и компания, така и във Франция, където хиляди излязоха по улиците в Париж, Лион и Марсилия.

Сенегал, макар и имащ в редиците си звезда от ранга на Садио Мане, загуби втори финал за континенталното отличие.

Заветният двубой в египетската столица започна по мечтан начин за алжирците. Още във втората минута Багдад Бунеджа напредна и отправи авантюристичен шут. Топката се отби в крака на Салиф Сане и доби такава траектория, че влетя в мрежата на безпомощния в този мига Алфред Гомис.

До почивката резултатът можеше да бъде изравнен, но Мбайе Нианг стреля малко над горната греда. Миг по-рано пък бившият футболист на Милан имаше претенции за дузпа, които не бяха уважени от главния съдия.

През втората част реферите от Камерун попаднаха в епицентъра на събитията, след като в 60-ата минута първо отсъдиха дузпа за Сенегал след игра с ръка на Гедюра, но след използването на ВАР я отмениха.

До края на срещата възпитаниците на Джамал Белмади се прибраха в по-задни позиции и разчитаха на своя вратар Райс М"Боли. Добре познатият у нас бивш страж на ЦСКА и Славия трябваше да се намесва решително само веднъж, след като акробатично спаси удар на Сабали.

Така 29 години по-късно, "пустинните лисици" отново се окичват с прозвището най-добрия национален отбор в Африка!


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Садио Мане

    0 0 Отговор
    Много се извинявам, но доста посредствена статийка. Така и не се разбира от copy paste материала какво е то символичен гост?! Не става ясно на какво основание вашият сайт се окичва и с названието "Факти", след като представяте нефактологични материали. Истината е че Алжир показаха най-атрактивния футбол за периода на първенството и безспорна класа, като отстраниха най-трудните съперници Кот д'Ивоар и Нигерия, като победиха самия Сенегал още в началната фаза. Не зная дали изобщо сте информирани, за да може и нас да информирате сетне, че капитанът на Алжир Марез е избран за най-добър играч във висшата английска лига, също така и най-добрият играч за турнира, друг играч, също Алжирец, бе пресно закупен от АС Милан. Но е хубаво че ни информирате за големи звезди като Мане. Хвала! Не ми става ясно как изобщо е възможно един мобилизиран и в дефанзивен режим отбор е в състояние да разчита изцяло на своя вратар?! . Въпреки всичко оставам ваш фен. С усмивка!