20 Юли, 2019 16:15 1 838 3

Ибрахимович - господарят на Ел Ей

  • златан ибрахимович-
  • ел ей-
  • лос анджелис-
  • стъбхъб център-
  • мейджър лийг сокър

Шведът изригна с хеттрик

Ибрахимович - господарят на Ел Ей - 1
Снимка: БГНЕС

Шведската звезда Златан Ибрахимович изригна в свой стил и отново се превърна в герой за Лос Анджелис Галакси. Този път той блесна в градското дерби с Лос Анджелис, като донесе победата с 3:2, вкарвайки своя първи хеттрик за сезона, пише sportal.bg. 37-годишният футболист се разписа с десния крак, с глава и с левия крак. На стадион "СтъбХъб Център" пристигнаха над 27 000 зрители, които аплодираха дълго своя идол след поредното шоу от негова страна. Двубоят от 21-ия кръг на Мейджър Лийг Сокър бе изключително драматичен, като лидерите на двата тима Ибра и Карлос Вела бяха главните действащи лица, тъй като отбелязаха всичките попадения в срещата.

Мексиканският голмайстор даде аванс на гостите в 4-ата минута от дузпа, но в 8-ата шедьовър на Златан взриви трибуните. Тогава той получи пас от Хулиан Араухо, овладя топката на гърди, премина с лекота през двама защитници и с воле от 18 метра изравни.

В началото на втората част деветката на калифорнийците донесе пълен обрат, като се разписа с глава.

Това се случи в 56-ата минута, когато засече центриране на Полента, надскочи своя пазач и вкара за 2:1. Шоуто на Ибракадабра стана пълно в 71-ата минута, когато довърши съперника със своя 10-и хеттрик в кариерата си на клубно ниво и втори в САЩ. Опитният швед този път се разписа с удар отдалеч. Нападателят първо се пребори за една висока топката, след което получи подаване от Алварес, напредна и със силен удар с левия крак от около 20 метра оплете коженото кълбо в мрежата за 3:1.

При радостта си дори бутна един от съперниците, който полетя няколко метра. Нападателят, на когото самочувствие не му липсва, полудя от радост и показа на публиката, че той е господарят на Ел Ей. Само шведът и Дидие Дрогба са вкарвали хеттрик в МЛС на възраст над 35 години.

В последните секунди на продължението Вела оформи крайния резултат със своето 21-о попадение от 20 срещи. Той е лидер при голмайсторите, като има преднина от пет попадения пред Ибрахимович, отбелязал своите 16 гола в 17 двубоя.

Бившият играч на Аякс, Ювентус, Интер, Барселона, Милан, Пари Сен Жермен и Манчестър Юнайтед има вече 38 гола от 44 мача за Галакси.

"Ако трябва да съм честен, МЛС не е на равнището на футбола в Европа. Тук съм като Ferrari сред Fiat-и", сподели шведът през седмицата.

Галакси пък пусна туит с негова снимка и надписа: "Ферари" след първото попадение, докато самият Златан се отчете в типичния си негов стил: "Аз съм Ел Ей", написа той в своя профил, пускайки си снимка с високо вдигнати ръце след победния гол.

Интересното е, че Ибра има вече шест гола от четири мача срещу градския съперник Лос Анджелис в МЛС, като тимът му няма загуба в тях. Той дебютира феноменално в Америка с два гола за победата с 4:3 на Галакси през март 2018 година, когато влезе резерва при резултат 1:3 в 71-ата минута, след което вкара за 3:3 от 40 метра, а в последните секунди донесе трите точки с глава. Последваха две равенства между градските съперници - 2:2 и 1:1, като в първото Ибра асистира за едно от попаденията, когато тимът му взе точка, въпреки че до 82-ата минута губеше с 0:2, а в предното дерби беше точен от дузпа. Толкова голове в тези четири мача има и звездата на Лос Анджелис Вела, който няколко пъти се разминава с победата в дербито.

Мексиканецът и съотборниците му обаче останаха еднолични лидери в Западната конференция с актив от 46 точки, въпреки третата си загуба за сезона. 12-ият успех за водения от Гийермо Скелото състав го изведе на второ място с 37 точки, като именно тимовете от Ел Ей имат най-добър точков актив от двете конференции на този етап от сезона.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    1 3 Отговор
    Гледам снимката - циганин, чета текста - швед! Значи шведите са цигани. 😂

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.