18 Август, 2019 10:35 1 496 1

Медведев отстрани Джокович на 1/2-финала (ВИДЕО)

  • медведев-
  • джокович-
  • синсинати-
  • тенис турнир-
  • 1/2-финал-
  • синсинати-
  • данийл медведев-
  • новак джокович

Изненадите в Синсинати не спират

Медведев отстрани Джокович на 1/2-финала (ВИДЕО) - 1
Снимки: EPA/БГНЕС

Страхотната година за Даниил Медведев продължава с пълна сила. Руснакът записа една от най-сериозните си победи през сезона. Тази нощ той победи световния номер 1 Новак Джокович с 3:6, 6:3, 6:3 в сблъсъка помежду им на 1/2-финала в турнира от сериите “Мастърс” 1000 в Синсинати и поднесе поредната голяма изненада. По-рано в надпреварата Андрей Рубльов отстрани Роджър Федерер, Миомир Кечманович взе скалпа на Александър Зверев, а Йошито Нишиока победи Кей Нишикори. Днешният успех на Медведев обаче изглежда най-впечатляващ, защото е срещу миналогодишния шампион и основен фаворит в турнира в лицето на Джокера, пише Sportal.bg.

Първият сет бе решен от един пробив в шестия гейм, когато Джокович проби подаването на съперника и поведе с 4:2, след което не изпусна инициативата до края и спечели с 6:3.

Във втория сет обаче се случи обратното. Медведев направи пробив в решаващ момент за 5:3, а след това на свой сервис нямаше проблем да затвори сета в своя полза с 6:3.

Това вдъхна увереност на руснака, който взе инициативата на корта и в третия сет довърши съперника с нови два пробива и ново 6:3 в своя полза. Така той достигна втори пореден финал, след като само преди седмица спори за трофея в Монреал срещу Рафаел Надал, но загуби с 3:6, 0:6.

В другия полуфинал от надпреварата нямаше толкова голяма драма. Давид Гофен спечели доста по-убедително с 6:3, 6:4 в своя полза и си уреди място на финала, където ще спори за трофея с Даниил Медведев.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    0 1 Отговор
    То като ,Путин отстрани Тръмп на финалната права