18 Август, 2019 18:39 2 855 0

Венцислав Станев с трета победа в Eneos Cup (СНИМКИ)

  • eneos cup-
  • автомобилизъм-
  • квалификация-
  • писта софия-
  • национален шампионат по автомобилизъм

Константин Маршавелов записа трета поредна победа в серия „Макси“ за сезон 2019 и има максимален брой точки в актива си

Венцислав Станев с трета победа в Eneos Cup (СНИМКИ) - 1
Снимки: press-lap.bg

Третият кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта приключи днес с пълна доминация от страна на Константин Маршавелов от отбора на „КА-2 Рейсинг Тийм“, който записа трета поредна победа в серия „Макси“ за сезон 2019.

Четирикратният шампион на България стартира в състезанието, което се проведе на “Писта София”, от първа позиция.

Маршавелов, който вчера завърши на втора позиция, направи перфектен старт и поведе колоната, но състезанието бе прекъснато с червен флаг още след първата обиколка.

Венцислав Станев с трета победа в Eneos Cup (СНИМКИ)

Причина за това бе спрял автомобил на трасето. Състезанието бе рестартирано, след като организаторите отстраниха опасно позиционираната кола и почистиха трасето от разлятото масло. Рестарт на състезанието бе даден с летящ старт, а Маршавелов отново поведе колоната. До финала той нямаше проблеми и финишира първи на близо 10 секудни пред втория. След това състезание, пловдивчанинът е едноличен лидер в шампионата с три победи за сезона и максимален брой точки в актива си.

Неговият съотборник Камен Василев завърши на четвърто място в днешното състезание, в което стартира от пета позиция. Вчера той записа шесто време в квалификациите, но неявяването на един от състезателите на днешния старт му отреди по-предна позиция.

Венцислав Станев с трета победа в Eneos Cup (СНИМКИ)

Тази година бе и първо излизане на пилотите от Eneos Cup на софийското трасе. В квалификациите участие взеха петима пилоти от едномарковия шампионат - Антоний Тонев, Васил Александров, Венцислав Станев и Денислав Терзийски.

Най-бърз от тях и в двата дни се оказа Венцислав Станев, който спечели трети кръг от автомобилното състезание Eneos Cup, част от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта. Това бе трета поредна победа за сезона в сметката на Станев, след като по-рано той спечели състезанията в Русе и на писта „Лики Моли“.

Венцислав Станев с трета победа в Eneos Cup (СНИМКИ)

Станев стартира от полпозишън в днешната надпревара, след като бе най-бърз в двете квалификации в събота. Шампионът за миналата година пресече пръв финала в състезанието и остави зад себе си първия шампион от едномарковия шампионат Ташо Ташев. Трети финишира Денислав Терзийски, а четвърти и пети останаха съответно Антоний Тонев и Васил Александров.

Квалификацията за третия кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта и шампионата Eneos Cup завършиха днес, а пилотите вече се готвят за следващото състезание, което ще се проведе на „Писта Стара Загора“ в края на септември.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА