Last news in Fakti

31 Август, 2019 09:00 5 397 8

Андрей Желязков пред ФАКТИ: Или равенство, или Левски ще победи ЦСКА

  • вечно дерби-
  • цска-
  • левски-
  • мнение-
  • андрей желязков

Бившият директор в Левски Андрей Желязков сподели очакванията си преди ''Вечното дерби''

Андрей Желязков пред ФАКТИ: Или равенство, или Левски ще победи ЦСКА - 1
Снимка: sport.plovdiv24.bg

В утрешния неделен ден, отборите на ЦСКА и Левски ще ''кръстосат шпаги'' в първото ''Вечно дерби'' за настоящия сезон 2019/20 в еfbet Лига. В моментното класиране ''Сините'' са на 1-во място и имат 16 точки, с 4 повече от вечния си съперник ЦСКА, който с 12-те си точки заема 5-то място във временното класиране. С оглед големия интерес, който поражда ''Вечното дерби'' сред феновете на футбола в България, от ФАКТИ се свързахме с легендарния български футболист, както и бивш директор на Левски, Андрей Желязков, който сподели своите очаквания за предстоящото дерби.

Ето какво каза той пред нашата медия:

''За такъв мач, какво може да се говори, това е мач между двата най-известни клуба в миналото. В момента Лудогорец ги преборва, всъщност от доста време вече. Какво да очакваме? В тези мачове винаги победителят е неизвестен. Даже в повечето случаи, статистиката показва, че отборът в по-слаба моментна форма побеждава. В момента двата отбора са с почти изравнени възможности, що се касае до играта им. Левски се възползваха от грешките на ЦСКА и Лудогорец и дръпнаха с няколко точки. Пред ЦСКА са с 4 точки. Ако успеят да ги запазят тези 4 точки, добре дошло е, но и двата отбора трябва още доста да надграждат, за да стигнат Лудогорец'', започна коментара си Желязков.

Имат ли с какво да се изненадат треньорите на двата отбора Люпко Петрович (ЦСКА) и Петър Хубчев (Левски), Андрей Желязков отговори така на този въпрос: ''Не, те се познават толкова добре, че не виждам с какво може да се изненадат. Тук ще е въпрос на тактика наречена дисциплина, поставена от треньорите, както и въпрос на желание от играчите да я изпълнят. Треньорът може да има виждане, да е дал указания, с които смята, че ще спечели мача или най-малкото няма да го загуби, но всичко опира до играчите и техните възможности. Левски в момента с тези играчи, като точков актив, е над възможностите си''.

Кой от двата отбора има по-добри индивидуалности сред своите футболисти, Желязков заяви: ''ЦСКА е с леко преимущество, въпреки че в Левски знаем, че Мариани напусна, беше продаден. Между другото, правилно го продадоха. На тази възраст и за тези пари, няма какво да се чудят. Другата важна фигура е Тиам, не знам дали ще играе. Ако той играе и е на 100%, това ще е един доста голям плюс за Левски''.

Може ли да се очаква, че това ''Вечно дерби'' ще е с малко голове, с оглед реномето на Петрович и Хубчев, които са треньори обичащи и залагащи на солидното представяне в защита? Бившият директор на Левски отговори така: ''Аз не знам откъде излиза това, че Люпко и Хубчев обичат да играят повече в защита. Те си правят много добра преценка с какви състезатели разполагат. Хубчев е от по-младите треньори, въпреки че вече е с голям опит и има много добри резултати в отборите, които вече водил. Това, че отборът ти е подреден, не се разкъсва (това се отнася и за двамата) и не играе рисково, след като ги няма тези изпълнители, не означава, че играеш защитно. Играеш дисциплинирано, така бих го нарекъл аз. Когато нямаш състезатели за нападателен футбол, няма как да постигнеш такъв начин игра.

Прогнозата на Андрей Желязков за крайния изход на мача: ''И двата отбора ще имат огромно желание да спечелят или най-малкото да не загубят, защото ако ЦСКА спечелят, доближават се до Левски и Лудогорец, но ако Левски спечелят, правят доста голяма заявка, че с не много добър материал, отборът се държи на върха. Това не е изключено. Въпрос и на късмет е, понякога с една грешчица всичко се преобръща. Аз лично мисля, че мачът ще завърши, или наравно, или с минимална победа на Левски'', заяви легендарният нападател.

Важното е да няма простотии по терена, разправии, грубости. Ние винаги говорим, че не можем да разграничаваме твърдата от грубата игра. Нашите отбори отиват на грубата игра. Трябва да се научат да играят повече за топката, макар и тяло в тяло, отколкото за краката на противника. Зрителите искат от 90 минути да гледат 70 чисти, а не 18 или 20'', допълни за финал той.

Очаквайте утре ексклузивния коментар за предстоящото ''Вечно дерби'' на ''червената'' легенда Аспарух Никодимов.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 баба Вуна

    12 24 Отговор
    Най големия не чистофайник на света , да ти сяда на устата и да се утрие . Андрей Желязков пияндурник неразбиращ грам от футбол.......... говедо синьо
  • 2 антрашпиц

    18 0 Отговор
    За равен,съм склонен.Нито сините,нито червените си имат на идея какво да правят с топката...На времето се наричаха Левски и ЦСКА,сега са там някви си отборчета с дългове,некадърни футболисти,скъпи и неоправдани трансфери и с неясна идея как да печелят мачове и титли.А за зелените човечета от Разград даже не ми се говори....новия евробоец на бг..
  • 3 яажя

    12 12 Отговор
    Литекс не е ЦСКА

    Коментиран от #6, #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Люпко

    8 10 Отговор
    Литекс , Тире не е важно как му викат сините , важно е да им напълним кошницата на Лефски! 2:0 за Литекс така харесва ли ве сини пеперудки !
  • 6 Помнещ

    7 8 Отговор

    До коментар #3 от "яажя":

    А Уефски е Витоша
  • 7 Цесекара

    5 7 Отговор
    Андрешко Андрешкооо ще биете обаче център поне три пъти!
  • 8 Буфера

    8 7 Отговор

    До коментар #3 от "яажя":

    А ФК - Луевски отдавана трябваше да играе в А окръжна група, щото не си плаща борчовете!!!