1 Септември, 2019 05:00 5 035 18

Паро Никодимов пред ФАКТИ: Мачът между ЦСКА и Левски изгуби своето обаяние

  • вечно дерби-
  • цска-
  • левски-
  • аспарух никодимов-
  • мнение

ЦСКА и Левски нямат лидери, които да ги водят

Паро Никодимов пред ФАКТИ: Мачът между ЦСКА и Левски изгуби своето обаяние - 1
Източник: БГНЕС

Време е за ''Вечно дерби''! Днес от 17:45 на стадион ''Васил Левски'' отборите на ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг в поредното издание на най-голямото футболно съперничество в България. След като вчера коментар за ФАКТИ относно дербито направи бившият ''син'' функционер Андрей Желязков, днес Ви представяме и гледната точка на ''червената'' общност. По повод днешния мач между червени и сини пред медията ни говори легендарният футболист и треньор на ЦСКА Аспарух Никодимов.

Ето какво сподели той специално за ФАКТИ:

''Мисля, че дербито изгуби своето обаяние и своята сила. Двата отбора са принизени на по-ниско ниво и не стават такива дербита, като в миналото. Всички казват голямото дерби, ама да е фрашкан стадионът, да се напълни, да има интерес. В момента, горе-долу, Левски малко живнаха като резултати и може би ще има по-голям интерес от тяхната публика. Всичко може да стане, по принцип никога не може да предвидиш един мач как ще завърши, когато играят равностойни отбори. А общо взето - двата отбора са равностойни'', каза Аспарух Никодимов пред медията ни.

Дали треньорите на двата отбора имат с какво да се изненадат в хода на мача: ''С какво да се изненадат? Освен да се скарат или да се сбият'', пошегува се Аспарух Никодимов.

''Тези играчи, знае се кой къде играе, какво играе. Като се видят съставите преди мача и веднага ти става ясно как ще играят. Тактически един отбор има два варианта най-много'', отбеляза легендарният футболист и треньор на ЦСКА Аспарух Никодимов.

На въпрос кой според него ще спечели ''Вечното дерби'', Никодимов отговори така: ''Не мога да кажа. Аз ако знаех, щях да пусна тото за 1000 лв и да спечеля, но няма как да знам. Зависи и от други фактори, зависи и от съдии, от техните грешки. Стават понякога на тези дербита грешки, но дано не е умишлено. Ако покажеш добра игра, даже и да загубиш, не е толкова лошо и срамно, въпросът е да ''паднеш прав'', както се казва'', добави той.

На въпрос кой от двата отбора има по-силни индивидуалности, сред футболистите си, ''червената'' легенда Паро Никодимов отговори така: ''Май и двата отбора нямат такива. Имам предвид от ранга на Гунди, Сашо Костов, Якимов и Жеков. Мисля, че сегашните състави на двата отбора, са далеч от това ниво. Нямат и лидери, които да ги водят. Повечето момчета са чужденци и още не знаят къде се намират, а ние искаме да са лидери. Ние разчитаме тук на някакви лидерчета, не става така работата''.

''По-бедният винаги е зле. Ние чакаме да отпаднат от всички отбори и каквото можем взимаме, защото ни вършат горе-долу някаква работа, ама не голямата работа. Виждате от какви отбори отпадаме в европейските турнири. За мен това е мерилото, друго мерило няма'', завърши един от най-успешните български треньори.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Левски 1914

    16 11 Отговор
    Цска ФАЛИРА мача с Фк Франкенщаин НЕ Е никакво вечно дерби.

    Коментиран от #4, #13

  • 2 Johansson

    20 10 Отговор
    Не знаех, че "вечното дебри " между Левски и литекс.

    Коментиран от #5

  • 3 Гостилничаря

    16 1 Отговор
    Че то това е отдавна така, футболът в тази държава е както всичко друго в нея - изкуствено, в криза.....
  • 4 цЕсКи лЕсЕкА

    8 5 Отговор

    До коментар #1 от "Левски 1914":

    То и вие сте ФК Томас ЛаФчис ама много знаете!
  • 5 цЕсКи лЕсЕкА

    10 4 Отговор

    До коментар #2 от "Johansson":

    Кой Левски? Това не е онова Левски!
  • 6 Aaa

    7 3 Отговор
    Това е ребрандиран Литекс или Хибрида! Какъв ЦСКА, какво "Вечно дерби"?!? Вече сериозно започвате да дразните...
  • 7 Стар чорбар

    9 0 Отговор
    Дерби беше когато Паро играеше. Тогава ужасно мразех левскарите, но сега с еднакво уважение си спомням както за Паро и съотборниците му, така и за противниците им от Левски. Истински, достойни българи, мъже и спортисти. Сегашните са абсолютни жалкари и затова дербито е измислено и никой освен олигофрените не ходи да го гледа, а някога стадиона беше препълнен.

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 да,бе

    0 0 Отговор
    Дерби?!?Между Евроидиоти и Литекс!А единствен читав отбор останаха Лудите,а там пък няма ви един българин,...май има един!Български спорт!!!!!!
  • 10 Стар левскар

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Стар чорбар":

    За съжаление си прав,дербитата приключиха още в началото на 90-те,вече и нивото на футбола в Замбия и при папуасите е по високо.
  • 11 vasik atanasova

    5 1 Отговор
    МОЖЕ ЛИ МАЧ МЕЖДУ ЛЕВСКИ И ЦСКА ДА НЕ ГО ДАВАТЕ В НАЦИОНАЛЕН ЕФИР А ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАЩА НА ДОМУСЧИЕВ
    8 ЛВ ЗА ДИЕМА СПОРТ ПАКЕТ
    ИМА ХОРА КОИТО НЯМАТ ВЪЗМОЖНОСТ
    СРАМ
  • 12 Стамат

    4 0 Отговор
    Нито Левски е това което беше, нито Литекс еЦСКА така, че за какво дерби говорим😡
  • 13 konservator

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Левски 1914":

    А ти какаво си? Динамо, Спартак, Спортист или Витоша. Отбора на Народната милиция и Държавна Сигурност!

    Коментиран от #14

  • 14 Левски 1914

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "konservator":

    И вие преди години сте били на военните ЦДНА, Цска червено знаме ,Цска септемврийско знаме, Цфка средец и Цска а сега сте фк Франкенщаин.
  • 15 Morgoth

    1 0 Отговор
    Добро утро! Това не се ли случи преди 10-15 години?
  • 16 Наско

    1 1 Отговор
    Не разбирам журналистите, които изкарват мача вечно дерби, сигурно от Ловешкия отбор им плащат!И журналистиката е продажна в България. Пл.Марков си го каза,защо да не играем е Европа?-ние сме си литекс
  • 17 Мдааа

    1 0 Отговор
    Театър, какво друго да очаквате, аз такива малоумици не гледам. Не мога да проумея, как толкова хора гледат едни идиоти, с интелект на маруля, които ритат една топка по тревата?????????
  • 18 букова глава

    0 0 Отговор
    Какъв Левски, какво ЦСКА , кви 5 лева бе?На по наш Илия,намразих и Свети Илия!