3 Септември, 2019 10:30 1 028 0

Чилич взе сет на Надал, но испанецът постигна нова победа

  • надал-
  • us open-
  • марин чилич-
  • победа за испанеца

Следващият съперник на Надал ще е Диего Шварцман

Чилич взе сет на Надал, но испанецът постигна нова победа - 1
Източник: БГНЕС

Основният фаворит за титлата на US Open – Рафаел Надал продължи с безкомпромисното си представяне в Ню Йорк. В мач от 1/8-финалите на надпреварата, испанецът не срещна особени трудности срещу Марин Чилич. Матадора загуби един сет, но в крайна сметка грабна победата след 6:3, 3:6, 6:1, 6:2, съобщава gong.bg.

Това бе първият случай от началото на надпреварата, в който Надал губи сет.

Надал бе безкомпромисен почти през целия мач, с изключение на втория сет, в който допусна пробив за 3:1 в полза на Чилич, а хърватинът успя да се възползва по най-добрия начин от него и да вземе частта в своя полза.

След този сет обаче, испанецът показа истинска класа и не остави никакво съмнение в превъзходството си на корта. Той даде само три гейма на Чилич до края, печелейки следващите два сета с 6:1, 6:2.

Така Надал си осигури място на 1/4-финала на US Open за 9-и път в своята кариера, а статистиката сочи, че това е общо 40-ото му участие на тази фаза в турнирите от Големия шлем.

Следващият съперник на испанеца ще бъде Диего Шварцман, който отстрани Александър Зверев. Надал е абсолютен фаворит срещу аржентинеца, срещу когото има 7 победи от 7 изиграни мача.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА