Last news in Fakti

7 Септември, 2019 21:19 4 720 38

България понесе тежка загуба от Англия в квалификация за Евро 2020

  • българия-
  • англия-
  • евро-
  • квалификация-
  • футбол-
  • първенство

Националният отбор по футбол падна с 0:4 от англичаните

България понесе тежка загуба от Англия в квалификация за Евро 2020 - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

Българският национален отбор по футбол допусна трета загуба в квалификациите за Евро 2020. Селекцията на Красимир Балъков очаквано отстъпи при визитата си на тоталния фаворит Англия с 4:0. По този начин сънародниците ни остават на последна позиция в група "А" с почти нулев шанс за едно от първите две места в групата. Отличен мач срещу нашите сънародници изигра Хари Кейн, който блесна с хеттрик. Две от попаденията му паднаха след дузпи. Другото пък беше дело на Рахийм Стърлинг, предава topsport.bg.

Като цяло България изигра едно добро първо полувреме, през което обаче допуснахме груба грешка при изнасянето на топката 24-ата минута , заради която и изоставахме на почивката. След нея опонентът ни набързо си свърши работата и ни подчини още с три гола. Най-добрите положения за "трикольорите" днес се откриха пред дебютанта Вандерсон, но той така и не успя да преодолее Джордан Пикфорд.

Така националите ни остават без победа от началото на този квалификационен цикъл. Красимир Балъков пък е първият наставник на държавния ни тим, който стартира начело с три последователни поражения. На 11 октомври Ивелин Попов и компания ще гостуват на Черна гора.

Двубоят не започна никак леко за селекцията на Красимир Балъков. Англичаните овладяха контрола над този двубой още след първия съдийски сигнал. Нашите бяха добре групирани в своята собствена половина, очаквайки с привидно спокойствие всяка следващата атака на именития ни опонент.

България понесе тежка загуба от Англия в квалификация за Евро 2020

Изненадващо за мнозина, именно съставът на България беше този, който създаде първото голово положение в този мач. Атаката ни беше с марка "Лудогорец". Марселиньо направи добър рейд по фланга, след което уважи включването на Вандерсон през центъра. Дебютантът за "трикольорите" обаче стреля прекалено слабо и не затрудни Пикфорд.

С течение на времето английските атаки ставаха все по-опасни. В 10-ата минута Николай Бодуров имаше ключова изява, тъй като беше позициониран на точното място при центриране на Рахийм Стърлинг. Зад бранителя на ЦСКА дебнеше Хари Кейн.

Домакините съумяха да разпечатат българската врата в 19-ата минута. За радост съдийската бригада от Италия правилно отсъди засада. Хари Кейн беше с една идея пред Васил Божиков, поради което не можа да изпита голова радост след чудесната асистенция на Рахийм Стърлинг. Крилото на Ман Сити пък беше използвал свободно пространство през зоната на Антон Недялков.

За жалост, шанс за българския тим нямаше в 23-ата минута, когато инкасирахме първо попадение на "Уембли". Основна вина за получения гол имаха Пламен Илиев и защитниците пред него. Въпросните така и не се разбраха при стартиране на играта с удар от вратата. "Лъвовете" искаха да разиграят накъсо, но вратарят ни обърка своя пас към Васил Божиков. От това се възползва Стърлинг, който веднага открадна и комбинира с Хари Кейн. За капитанът на Англия пък остана най-лесното - да вкара в мрежата на нашите сънародници.

Селекцията на Красимир Балъков направи втората си качествена акция в полето на британците с настъпването на 32-ата минута. Галин Иванов намери позиция измежду снажните бранители на съперника. Капитанът на Славия дори успя да насочи с глава към вратата на Пикфорд. Стражът на Евертън обаче улови сигурно.

Полуфиналистите от Мондиал 2018 бяха близо до удвояването на своята преднина в 42-ата минута. Хари Кейн съумя да се позиционира най-добре при изпълнение на корнер. Звездата на Тотнъм стреля с глава, но Пламен Илиев действа решително и блесна със спасяване. Миг по-късно островитяните имаха и претенции за дузпа, които не бяха уважени от главния съдия. На повторенията ясно се видя, че Георги Сърмов играе с рамо.

Втората част можеше да започне по мечтан начин за България! Дебютантът Вандерсон имаше възможността да влезе в историята, след като в 47-ата минута демонстрира добро движение без топка, а секунди след това вече бе изведен диагонално срещу Пикфорд. Бразилецът реши да заложи на силата и беше разочарован от стабилната изява на английския страж.

Хубавото ни начало бързо беше заличено от втори гол за домакините. Николай Бодуров не прецени своя шпагат при бърза контра на островитяните и фаулира в наказателното поле Маркъс Рашфорд. Арбитърът Фабри не се поколеба и посочи бялата точка. С отговорната задача се нагърби Хари Кейн, който с лекота прати Пламен Илиев в обратния ъгъл.

Видимо намиращи се в нокдаун, "трикольорите" набързо допуснаха трети гол. Класиката на "Уембли" стана факт, след като Бодуров подари топката на Рашфорд. Звездата на Манчестър Юнайтед комбинира с Кейн, който този път влезе в ролята на асистент за попадението на Рахийм Стърлинг.

Нова беда сполетя българските футболисти в 72-ата минута. Тогава появилият се като резерва Кристиан Димитров действа хаотично срещу Хари Кейн. Бранителят на Ботев (Пд) първо падна в неговите крака, а след това се изправи и фаулира капитана на Англия за дузпа. Макар и доста "лека", арбитърът Фабри я отсъди, а след нея нападателят на домакините оформи своя хеттрик.

До края англичаните за радост не увеличиха своя голов актив. А 0:5 беше съвсем реална опасност в 87-ата минута, когато след двойно подаване Маркъс Рашфорд изскочи сам срещу Пламен Илиев. Нападателят реши да отиграва технично и копнатата топка срещна лицето на Тигъра.

След няколко дни на англичаните предстои наглед най-тежкият им мач в група "А" - домакинство на втория във временното класиране Косово. На България пък предстои контрола с Ейре, а следващата ни европейска квалификация ще бъде на 11 октомври, когато гостуваме на Черна гора.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бистришкият тигър от Банкя

    47 7 Отговор
    С премиер футболист ...толкова !
  • 2 123

    22 6 Отговор
    Азис е виновен...
  • 3 Кой68

    56 3 Отговор
    Това не е национален отбор?Това е реанимационна трупа....Некадърника Десподов и за дузпа неумее да падне😂😂😂😂😂😂😂
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Боци

    62 0 Отговор
    Некадърници с космически заплати.
  • 6 Всичко

    48 1 Отговор
    Е връзкарщина , и резултатът очакван..

    Коментиран от #35

  • 7 Лаик

    58 1 Отговор
    Не разбирам от футбол,ама при толкова бой,дето ядем от 94 г.насам,не знам защо тия момчета не си намерят някаква друга работа и да не ходят да се резилим по света.Нека си ритат по поляните в почивните дни и да си пият бирата.
  • 8 Фул Макс Телеком

    43 1 Отговор
    Срамувам се от нашите футболисти.
  • 9 не разбираемо

    41 2 Отговор
    Претрепаха ни от бой , а г-н треньорът е доволен от футболистите , защото головете били от индивидуални грешки , а не от комбинации.
    Този човек не трябва ли и малко да мисли като мъж.
  • 10 Когато фактите говорят

    42 0 Отговор
    И перуката пак ще е начело.
  • 11 Кака Зоя

    39 2 Отговор
    Михайлов направо да влиза в затвора доживотен затвор без право да гледа футболни мачове.
  • 12 Политически организации

    19 1 Отговор
    Цацаров да се самосезира.
  • 13 Plovdiv

    47 1 Отговор
    Направете футбола в България отново аматьорски! Срамно е тия параолимпийци да имат професионален статут и да получават пари, от които не заслужават и десет процента!
  • 14 Коментар📝

    28 0 Отговор
    ТЕ Тренират ЦЕЛИ Нощи ПО КРЪЧМИТЕ.ЗНАЕТЕ ЛИ КАК БШ БОЛЯТ ПРЪСТИТЕ ОТ ЩРАКАНЕ
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Щайнер

    26 0 Отговор
    Така е, тая циганска чалга тотално им е промила мозъците на тя келеши.
  • 17 Чичу Ади

    21 3 Отговор
    Почти ги убихме от смях тея Инглези. Само не знам в такива обречени мачове, пък и не само, кому са нужни да играят Роналдиньо и Ромарио? Или бяха някви други... Скоро да пуснат всички резаци от Крейзифорест, поне точка от някой да изкопчим и Перукан да друса ръчички на Преси. И Гуардиола да вземем за треньор, резултата ще е досущ същия. Един колега ме пита, да му кажа един известен наш футболист. Понеделник трябва да си взема болничен, че ще ме спукат от подигравки. Клубовете пълни с черна измет, ние се чудим защо нямаме нац. отбор. Къде да играят тези български футболисти, щом дори в А група ги нещат? ЦСКА имаха повече публика с младите българи във В група, отколкото с мангасарите в А група. Изводите си правете сами.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 БАРС

    20 1 Отговор
    Каква ти тежка загуба та такъв резултат си е нормален за България.Докато не сменят управата на БСФС такива за България резултати ще продалжават .И крайно време е на нашите фудболисти да им се вземат по три заплати при загуба.Сигурен съм че ги боли к--ца че паднаха
  • 20 Д.Пенев

    19 2 Отговор
    Балъков беше велик играч ,но за треньор не става...Слагайте Стойчо...или чичовото ,те по знаят как от дървари се прави един среден отбор.
  • 21 Хахахахахахахаха

    20 1 Отговор
    Абе някой да не би да е очаквал друго от "великите" българи. Аз дори очаквах хандбален резултат.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Левент Патриотски

    11 0 Отговор
    Причината е, че им тежи мастилото (от татуировките)
  • 25 Госあ

    10 1 Отговор
    Футбола е ясен, особено с това ръководство, но се перат едни пари в него и наш'те инвалиди фърлят салфетки по дискотеките и ходат у Дубай. Много ми е интересно в Токио какво ще се случи. Много ;)
  • 26 dim

    9 0 Отговор
    тъпаци,срам
  • 27 Михи Ротера

    24 0 Отговор
    Закономерно , спорта е огледално отражение на състоянието на държавата , превърнала се от последните 30 години в територия. Не бързайте да се отчайвате , защото ще става все по зле. От 160 000 деца минали през училища ,спортни зали , квалифицирани преподаватели , спортни училища ,спортни школи , олимпийски надежди , селекция на всичко това , и поето от класни треньори - световни шампиони , И всичко това до последната стотинка поето от държавата , ни нареждаха на 5-6 място на стената на световният спорт , и купища медали . Сега 46 000 деца , от тях 20 000 българчета , на половината родителите им в чужбина , шляят се по улиците , дебелеят , пушат , пият , и се друсат , няма кой да ги хване за ръката , и да ги вкара в залата , а в залата пари търсят , всичко било скъпо , така викат. И в отборите само черни мукумби, човек ще си помисли ,че се намираме в Африка.
  • 28 Петното

    10 0 Отговор
    Аз ако съм на мястото на бълъка щях още на 1-ия гол да им кажа келеши марш в съблекалнята за нищо не ставате и право за софия и небих ги викал повече дори за селски мач
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Обикновен Бг

    7 0 Отговор
    Браво. Какъв мач, какво нещо. Еххххх ако дисциплината беше маане на гюбеци и хвърляне на салфетки, ехххх мечти, мечти.
    Но, поправете ме ако греша, ако бяха отказали да излязат резултата щеше да е по-малък, нали. Добре, че англичаните не играха сериозно, че тогава резултата щеше да е минимум 48 на 0.
    Моля да не забравите да ги аплодирате в чалготеките.
  • 31 Хахахаха

    7 0 Отговор
    Дори да не бяха се явили служебният резултат е 3:0

    Коментиран от #37

  • 32 Само 4:0

    10 0 Отговор
    Че те са се борили като лъвове бре!!! Веднага да им се дадат двойни премии....
  • 33 цЕсКи лЕсЕкА

    1 6 Отговор
    Ако не си гледал мача и видиш този резултата ще си помислиш,че са ни прегазили! А то хич не беше така! Играхме си прилично,остава да си и повярваме и .......
  • 34 Беновска пита

    6 0 Отговор
    Ще имали уволнения в БФС?
  • 35 тррпр

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Всичко":

    това е истината за всички нива на футбола у нас...и това ще са резултатите докато не се спре връзкарството което отказва талантливите момчета
  • 36 Чичу Ади

    7 0 Отговор
    Преди да започнем да виним държавата за това, нека погледнем първо нашата група. Косово е много по-добър отбор от нас, нямат и 46000 деца в училище, нито 5-6 място по медали от световни, европейски или олимпийски игри. Но с малкото, което имат правят много. Дори македонците имат по-добър отбор от нашия. Истинския проблем е управлението на спорта, корупцията и шуробаджанащината. Но както нашите политици си ги преизбираме на поредните избори, без значение коя партия ще представляват, така и Перуката си е оплел кошницата и ще си стои начело на БФС пожизнено. За да има промяна, трябва да няма публика на мачовете, никой да негледа по телевизията Окоча и Амукачи, да се извадят бг мачовете от букмейкърите. Да спрат парите с които вие подхранвате тези паразити и им позволявате да живеят. Като няма пари, те сами ще си тръгнат. А не пропаднали футболисти като Лечков и Михайлов, да ръководят футбола ни.
  • 37 Само служебен резултат

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "Хахахаха":

    И щяха да спестят пари от самолета , хотела , и заплати на един табор клатикурчовци , около тях .
  • 38 ПЕНКО

    0 2 Отговор
    ЗАЩО ДА Е ТЕЖКА ЗАГУБАТ БЕ БАЛАМУРНЯЦИ !!! НИЕ ГИ БИЕМ И НА ВОЛЕЙБОЛ И НА БАСКЕТБОЛ И НА ТЕНИС /ТЕХЕН/ ДНЕС -И НА БОКС/ТЕХЕН/ ДНЕС ...-И НЯМАТ БОРЦИ ;ПЕТОБОЙЦИ; МУЗИКАНТИ В КЛАСИКАТА ; СЕЛСКОСТОПАНСКИ РАБОТНИЦИ И БРЕКЗИТ/ДЖЪРМАНЕТАТА И ФЛЯНСЕТАТА ЕМ ДИКТУВАТ /И РУСИЯ ГИ ЕЛИМИНИРА !...И ПЛАЩАТ ЗА ПОБЕДА И СА ЖЪЛТОКОСМЕСТИ И ПЪПЧИВИ . И РАЗЧИТАТ- "СМЕЛО СЪРЦЕ " ДА ИМ ПРОСТИ ...И СЕ СВАЛЯТ С ТЪРЪТЪП И СА ВИНОВНИ ЗА КАШМИР И ХИЛЯДИ ДРУГИ НЕЩА !!! ЩО НЕ НИ ИЗЛЕЗНАТ НА СПОРТ ОТ ОРИЕНТА БЕЗ ТЕХЕН СЪДЯ ДУСПАДЖИЯ ??????