Last news in Fakti

9 Септември, 2019 10:15 1 215 3

Италия с трудна победа във Финландия, новината не е добра за България

  • квалификации-
  • евро 2020-
  • италия-
  • победа-
  • над-
  • финландия

''Адзурите'' преминаха и през Финландия, като до момента са 6 от 6 в изиграните мачове

Италия с трудна победа във Финландия, новината не е добра за България - 1
Източник: БГНЕС

Националният отбор на Италия успя да спечели снощното си гостуване на Финландия. Европейската квалификация в Тампере завърши 2:1 за "адзурите", като по този начин футболистите на Роберто Манчини продължават без грешка по пътя към финалите догодина - шест победи от шест срещи. Поражението на финландците пък дава теоретичен шанс на Армения да се бори със северняците за второто място в групата, предава sportal.bg.

Това не е много добре за сложните сметки на България, които показват, че за нас е изгодно наследниците на Яри Литманен да се класират още тази есен за Евро 2020. По този начин би се увеличил шансът на "лъвовете" да достигнат до плейофите в Лигата на нациите през пролетта, когато ще се разпределят последните визи за европейския шампионат.

Иначе победата на Италия тази вечер дойде заслужено, с оглед на множеството положения пред рамката на Лукас Храдецки. В повечето случаи обаче вратарят на Байер (Леверкузен) показа завиден рефлекс, отбивайки италианските изстрели. Мачът в Тампере започна с опасен удар с глава на домакините, който премина встрани от целта. Лека-полека "адзурите" взеха инициативата и не я изпуснаха до самия край. Храдецки с отлична намеса спаси воле на Стефано Сенси, а пропуски преди почивката направиха още Лоренцо Пелегрини и Чиро Имобиле.

През второто полувреме "Скуадрата" продължи да търси гола и той се яви в 59-ата минута. Центриране отдясно на Федерико Киеза и лоша реакция на централните бранители в бяло позволиха на Имобиле да намери мрежата с глава - 1:0 за Италия. Последваха още опасни разбърквания в наказателното поле на Финландия, но изненадващо в 72-ата минута Джанлуиджи Донарума беше матиран. Това стана от дузпа, реализирана хладнокръвно от централния нападател на северняците Теему Пуки - 1:1.

В 79-ата минута на сцената се появи шотландският рефер Боби Мадън, който даде много спорна дузпа за фаворита. Топката се отби в лакътя на бранител на Финландия, но домакините претендираха, че ръката е била плътно до тялото на играча. Въпреки споровете, връщане назад нямаше и Жоржиньо с техничен удар в долния ляв ъгъл направи 2:1 за четирикратните световни шампиони.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    1 1 Отговор
    Престанете тези предположения. Не искам да търпя обидни думи за нашия велик отбор.
  • 2 Ягодко

    5 0 Отговор
    Новината е много добра за нашия отбор, просто мъката ще свърши по рано.
  • 3 антрашпиц

    0 0 Отговор
    То за нашия отбор добри новини няма!