Last news in Fakti

10 Септември, 2019 18:55 2 570 3

Вижте с каква чест ще удостоят Златан Ибрахимович

  • ибрахимович-
  • статуя-
  • швеция-
  • малмьо

Нападателят на Лос Анджелис Галакси е боготворен в своята страна

Вижте с каква чест ще удостоят Златан Ибрахимович - 1
Източник: БГНЕС

Нападателят на Лос Анджелис Галакси Златан Ибрахимович скоро ще има свой паметник в Швеция, съобщи AS, предаде topsport.bg Статуята вече е поръчана от Шведската футболна асоциация.

Бронзовият монумент ще бъде висок 2.7 метра и ще тежи 500 кг. Той ще бъде разположен на площада между стария и новия стадион на клуба Малмьо, в който Ибрахимович стартира футболната си кариера. Статуята ще бъде изработена от скулптура Питер Линде.

"Паметникът ще бъде знак на почит към най-великия футболист на Швеция за всички времена", заяви генералният секретар на асоциацията Хакан Шостранд.

"Много съм доволен от решението статуята да бъде поставена в Малмьо. Такова бе желанието ми от самото начало. Именно тук започна всичко, тук се намира моето сърце", коментира самият Ибрахимович.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    4 4 Отговор
    Да не е умрял ,че ще му дигат паметник?
  • 2 Лора

    7 0 Отговор
    Рано ти е за такова нещо, но иначе си заслужаваш добрите оценки като футболист, защо не и като един от чаровните спортисти...!
  • 3 Борис

    8 1 Отговор
    Престави си колко е велик за да му строят преживе брачет не съм сигорен дали съм гледал по завършен и интелигентен нападател последните 30 години кланям му се на тоя гений на футбола