Last news in Fakti

11 Септември, 2019 09:55 1 444 2

Англия победи Косово в голов трилър

  • англия-
  • победа-
  • косово-
  • много голове

Косоварите изненадващо поведоха в началото на мача, но ранният им гол разяри англичаните, които бързо сътвориха обрат

Англия победи Косово в голов трилър - 1
Източник: БГНЕС

Англия не допусна изненада и записа поредната си победа в квалификациите за Евро 2020. Вчера хората на Гарет Саутгейт спечелиха в мач с осем гола срещу Косово с 5:3. Гостите, изненадващо, поведоха още в първата минута с гол на Валон Бериша. Рахийм Стърлинг в 8-ата, Хари Кейн в 19-ата, автогол на Войвода и два гола на Джейдън Санчо в края на първото полувреме донесоха обрата за англичаните. Втори гол на Бериша в 49-ата и гол от дузпа на Мируки в 55-ата минута върнаха косоварите в мача, но до нещо повече не се стигна. Хари Кейн пък пропусна дузпа в 65-ата минута, предаде gong.bg.

Това означава, че „трите лъва“ нямат загуба в квалификационни мачове за голям турнир вече 10 години. Последната загуба на "трите лъва" в подобен двубой е от 10 октомври 2009 година, когато англичаните отстъпват с 0:1 на Украйна в квалификация за Мондиал 2010. Оттогава Англия не е губила нито една от 41 квалификационни срещи, които представителния тим на страната е изиграл. В тях тимът е записал 32 победи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антрашпиц

    2 0 Отговор
    Абе да имаше още малко време в нашия мач и ние щяхме да им направим на англичаните 5 на 3...............

    Коментиран от #2

  • 2 а дааа

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "антрашпиц":

    Голям майтап с нашите......