Last news in Fakti

11 Септември, 2019 12:35 987 0

Испания е полуфиналист на Световното първенство по баскетбол

  • испания-
  • световно по баскетбол-
  • победа над полша в 1/4-финала-
  • предстои 1/2-финал

Иберийците победиха Полша в четвъртфиналната среща

Испания е полуфиналист на Световното първенство по баскетбол - 1
Източник: БГНЕС

Испания е вторият ясен полуфиналист на Световното първенство, след успех над Полша с 90:78 вчера, съобщава Bgbasket.com

Испанците очакват победителя от Австралия-Чехия за следващата си битка. Те ще играят трети път на полуфинал, с едно-единствено отличие - титлата от 2006-а.

Въпреки ролята си на фаворит и постоянната преднина, Испания не успя да намери особено спокойствие в мача. Полша непрекъснато гонеше опитния си съперник в резултата, а испанците имаха доста празнини в защита. За кратко иберийският тим дръпна с 10 в средата на втората част, но само за да допусне поляците да се върнат до 6 на почивката. Силно първо полувреме записа Хуанчо Ернангомес, докато звездата на Полша Матеуш Понитка бе ограничен само до 2 точки.

В края на полувремето лош удар в коляното на Руди Фернандес за малко притесни испанците, но той се върна в игра веднага след подновяването ѝ.

Именно дългогодишното взаимодействие между Руди и Рики Рубио изстреля тима напред с 12 на старта на третата част. Във всеки момент, в който нещата отиваха на зле обаче, поляците намираха път обратно и се държаха в мача.

С 6 минути до края, разликата падна до 6 точки, а Полша направи и солидна защита веднага след това, за да си даде страхотен шанс при пасив от едва четири точки и много оставащо време.

И в тази ситуация обаче Испания се справи перфектно, без напрежение и приключи всичко с нов двуцифрен аванс с 2 минути до сирената.

Рики Рубио бе най-резултатен с 19 точки, а 9-те му асистенции стигнаха за това да задмине Пабло Приджони в ранглистата по този показател от 1994-а насам. Рубио е едноличен лидер, като вече има 111, а Приджони е със 106.

19 за Полша реализира Ей Джей Слотър.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА