Last news in Fakti

12 Септември, 2019 12:24 1 428 13

Селекционерът на Англия: Знаем, че в България има проблеми с расизма

  • расизъм-
  • англия-
  • българия-
  • гарет саутгейт-
  • селекционер

Англичаните се притесняват от нови прояви на расизъм в София

Селекционерът на Англия: Знаем, че в България има проблеми с расизма - 1
Източник: БГНЕС

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт разкри, че се опасява от расистки прояви по време на мача с България на 14 октомври и затова в отбора му превантивно се подготвят как да реагират, ако подобно нещо се случи на Националния стадион "Васил Левски", предава gong.bg.

Към този момент националите са наказани със затваряне на 3000 места заради предишни расистки прояви. Но над БФС е налегнала нова санкция за расизъм, проявен насред "Уембли", за който вече е подадена жалба до УЕФА. Очаква се тя скоро да се произнесе по казуса и ако има наказание, то да е затваряне на целия стадион.

''Да, притесняваме се от расизъм в София и това е нещо, за което сме планирали как да постъпим. Вече сме го обсъдили с момчетата, защото сме наясно, че в България има история с расизъм и искаме да сме уверени, че сме добре подготвени какво може да се случи и ще реагираме подобаващо'', заяви Саутгейт.

"Така че ще поговорим как ще постъпим, но това ще се случи като се съберем отново заедно през октомври. Не мисля, че беше ОК да обсъждаме темата сега, защото има цял месец дотогава. Остава ни единствено да се надяваме, че няма да има расистки прояви, но не сме уверени, че ще отидем там и нищо такова няма да се случи", добави селекционерът на англичаните.

Българите вече два пъти са наказани за расизъм по време на настоящата евроквалификационна кампания, а сега се очаква и трета санкция. В Англия припомниха, че при последното гостуване на "трите лъва" в София през 2011г. е имало маймунски звуци по адрес на Ашли Йънг, но тогава санкцията за БФС е била минимална.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мали мали

    1 13 Отговор
    Убава работа ама българска
  • 2 гер

    12 1 Отговор
    Ама то англията няма расизъм а в БГ.... много - глупак
  • 3 Димитричка

    2 8 Отговор
    Е как, ние сме чиста нация. Само къпането ни е в неделя.
  • 4 Яшко

    9 1 Отговор
    Кой го казва родината на робовладелците
  • 5 Хитлер

    9 4 Отговор
    В държава където на хората вече им е дошло до гуша от власи помаци помии цигани и турци евреи арменци и какви ли не куп други караш itce мелези няма как да няма расизъм Родопите вече смърдят на помия но с братята руснаци ще организираме голямата екскурзия номер две в едно посочни билети за надолу към Анадола
  • 6 пане

    7 0 Отговор
    Това с расизма е още един начин УЕФА да дава предимство на някои отбори. Англия трябва да бие на всяка цена? Няма проблеми, имаме цял арсенал - без публика, дузпи, червени картони …. какво си изберете.
    Не, че Англия и без това няма да победи, но нека да е сигурно.
  • 7 Танас

    1 0 Отговор
    Не е проблем,това е нормално състояние на духа.
  • 8 Plovdiv

    0 0 Отговор
    Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже...
  • 9 Кой68

    3 1 Отговор
    Щот в Англия и нейните колоний няма?Лицемерно мислене.....
  • 10 Черен

    5 0 Отговор
    Нямаме проблем с расизма а с негрите да не се бърка!!!
  • 11 калтинец

    0 0 Отговор
    ИНДИЯ е една от колниите ви.пуснете ги и си ги ухажвайте ,но от там само природните богатства.
  • 12 Христо Шивиков

    2 0 Отговор
    За какъв расизъм говорите ,това е нелепо надявам се нашите да ви убият от ритане защото вие просто се подигравате в момента ,насралисте се .Какво е расизъм дори сигурно незнаете . Расизъм е свързано с дискриминация .От престоя ми в Лондон само научих едно Англия е най мръсната държава можеби в Европа ,вървят по улиците тъй наречените Англичани в кавички пушат марихуана която уж е забранена нямало просяци улиците им са пълни с такива и скитници обирджии .Сега ще ни говорят за расизъм че някой си запалянко се е обадил по адрес на някой тъй наречен англичани ако може да се каже така .Ами нашият Българин който е записал англичаните какво скандират gipsis никой не казва тези са отвратителни и долни .Да не говорим че нашите са слаби а те са свалили гащите още преди да дойдат .СРАМ
  • 13 Като започне мача половин час не мога да

    0 0 Отговор
    да разбера с кого играем.
    То няма англичани на терена.
    Това прави ли ме расист?
    Мисля че играем с ЮАР.
    Сега умират от страх да играят в София и правят курвенски номера.