Last news in Fakti

13 Септември, 2019 09:50 1 328 2

Похвално! Чужденците в Левски вече учат български език (ВИДЕО)

  • левски-
  • чужденци-
  • учат български

В бъдеще се предвиждат опознавателни часове, които са свързани с историята на клуба и българската държава

Похвално! Чужденците в Левски вече учат български език (ВИДЕО) - 1
Снимка: levski.bg

Чуждестранните футболисти в „Левски“ проведоха своя първи урок по български език на „Герена“, съобщават на клубния си сайт ''сините''.

Като част от дългосрочната стратегия за изграждане атмосфера на приемственост и следвайки традициите на любимия клуб, съвместната инициатива на ПФК „Левски“, „Тръст Синя България“ и Институтът за чуждестранни студенти цели от една страна да подобри комуникацията в първия отбор, а от друга да помогне за по-лесната адаптация на играчите към тима и страната. Продължителността на обучението ще е 60 учебни часа, а днес вече се проведоха два от тях.

В бъдеще „Левски“ предвижда освен серията от уроци със специализирания преподавател Мариана Дойчинова и опознавателни часове, свързани с историята на клуба и българската държава.

На първия урок по български език футболистите и главният скаут Богдан Патрашку демонстрираха отлично настроение и голямо желание да научат бързо достатъчен набор от думи, които да демонстрират пред българите в тима.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Преброяване на бесните язовци

    6 0 Отговор
    Няма да е лошо и Гонзю осмокласника да го включат в часовете.
  • 2 Кико

    4 0 Отговор
    Да не забрава и Божин ката, макар че при него едва ли ще помогнат курсовете!