13 Септември, 2019 15:44 927 3

ЦСКА получи виза за проектиране, обновлението на ''Армията'' е все по-близо

  • цска-
  • обновление-
  • стадион-
  • издаване на виза

Министърът на спорта Красен Кралев съобщи новината в Народното събрание

ЦСКА получи виза за проектиране, обновлението на ''Армията'' е все по-близо - 1
Източник: БГНЕС

Главният архитект на Столична община Здравко Здравков издаде виза за проектиране на основен ремонт и реконструкция на стадион "Българска армия" на дружество "Сердика спортни имоти" ЕАД, обяви в Народното събрание министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Издадената виза не допуска намалени разстояния към съседни имоти или сгради, включително през улица. Тя, както и самият инвестиционен проект, трябва да бъдат съгласувани с Министерството на културата по реда на чл. 83 и чл. 84, тъй като стадион "Българска армия" попада в обхвата на охранителна зона на резервата "Борисова градина". Визата влиза в сила с издаването ѝ, тъй като заинтересовани лица са само лицата, по чиято инициатива се издава визата.

В Народното събрание министър Красен Кралев отговори на въпрос на народния представител Иван Ченчев относно сроковете за сключване на дългосрочно сътрудничество с ръководството на ЦСКА, което да бъде начало на сериозна инвестиционна политика от страна на клуба. На следващия етап е необходимо да бъде изготвен подробен инвестиционен проект и план в какъв обем може да бъде извършен ремонтът и реконструкцията на стадион "Българска армия". Инвеститорът вече може да започне изготвянето на този проект, след получаването на визата", обяви Кралев. Спортният министър обясни, че междувременно ММС и ЦСКА са започнали работа по учредяване на съвместното търговско дружество.

ЦСКА получи виза за проектиране, обновлението на ''Армията'' е все по-близо
Снимка: ММС

В последствие трябва да бъдат представени ясни и неоспорими гаранции от страна на инвеститора, че може да осигури необходимата инвестиция за осъществяване на проекта", завърши Красен Кралев.

По отношение на ст. "Българска армия" министърът припомни, че ММС има последователна политика и само в рамките на две седмици след представянето на писмо за инвестиционни намерения от страна на ЦСКА, ведомството е задействало процедурата за издаване на виза и клубът може да пристъпи към проектиране.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен

    1 3 Отговор
    ЦСКА и стадион само през крив макарон . За ЛИТЕКС има по голяма вероятност Ганчев да даде пари .
  • 2 гларус

    2 0 Отговор
    Красен Крадлев е по вреден за ГЕРБ от колкото Цветанов. Доказано престъпление да даде стадион на отбор нямаш право да играе в елита /Литекс и далаверата с Ганчев/ На следвашите избори ще се размирише това . Лицето на Герб е за сега Фандъкова която ще бъде преизбрана от раз .
  • 3 Екстрааа

    1 0 Отговор
    Пияндури,наркомани и темподобни отаячни видове под хора ще хулиганстват в парка,около стадиона ще мирише на пикоч и бира,суперско!