Last news in Fakti

15 Септември, 2019 17:09 1 169 2

Испания стъпи на световния баскетболен връх

  • испания-
  • финал-
  • аржентина-
  • световно първенство-
  • баскетбол

На финала "Ла Фурия" надигра Аржентина с 95:75

Испания стъпи на световния баскетболен връх - 1
Снимка: БГНЕС

Испания спечели за втори път в своята история световната титла по баскетбол за мъже. На финала в Пекин "Ла Фурия" победи с 95:75 Аржентина и триумфира в планетарната надпревара.

Баскетболистите на Серджо Скариоло изиграха финалната среща в Пекин по перфектен начин, изпълнявайки възможно най-добре тактическия план на италианския си селекционер и напълно заслужено прозвището “световен шампион” отново ще бъде за иберийската държава - 13 години след историческия първи успех на Мондиал 2006 в Япония.

Испания тръгна много силно в този финален двубой и отбеляза 7 безответни точки. Европейците продължиха да действат по-активно и да трупат преднина - 12:2, 14:8. В този момент с две тройки на Брусино Аржентина се пробуди и се доближи само на точка. Рибас обаче се включи перфектно от пейката с пет бързи точки за 19:13, след което "Ла Роха" пак се откъсна и първата четвърт завърши при резултат 23:14. Испания наниза 5 поредни точки за преднина от 28:14 през втората четвъртина. Фернандес показа отлична стрелба от тройката и увеличи преднината на тима си, но Аржентина отговори мълниеносно със своя поредица, която бе от 7 точки - 31:21.

Испания водеше с 43:31 след едно полувреме в мача за титлата.

В третата част испанците показа, че в този мач няма да позволят да има изненада и няма да изпуснат световната купа. "Ла фурия" дръпна с цели 22 точки в един момент и се задържа около тази разлика преди началото на последната част - 66:47.

Аржентина опита финален щурм, като в средата на тази последна четвърт разликата бе намалена до 12 точки. Испанците обаче отново се вдигнаха и увеличиха аванса си до 17. "Гаучусите" се предадоха и доиграха мач с усещане, че няма как да обърнат развоя. Испанците пък се забавляваха и натрупаха аванс от 22 точки, за да се стигне до крайното 95:75.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    2 6 Отговор
    Тия мадами ако ги пуснат само на един мач в НБА срещу най слабия ще го отнесат като ботевградска курва на турски тираджия.

    Коментиран от #2

  • 2 Госあ

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Къв нба бе? Франсетата ги сцепиха , нема нба бе бате.