Last news in Fakti

16 Септември, 2019 23:13 1 059 2

Волейболистите ни отстъпиха на Франция

  • франция-
  • българия-
  • национален отбор-
  • европейско първенство-
  • загуба-
  • волейбол

"Петлите" спечелиха категорично с 3:0 гейма (25:19; 25:21; 25:14)

Волейболистите ни отстъпиха на Франция - 1
Снимка: БГНЕС

Българският национален отбор по волейбол допусна първа и при това тежка загуба в груповата фаза на Евроволей 2019. "Лъвовете" паднаха от срещу домакина на група А Франция с 0:3 (19:25, 21:25, 14:25) в Монпелие за 71 минути игра. Преди това националите ни бяха записали 3 победи - над Гърция, Румъния и Португалия, класирайки се вече за oсминафиналите на първенството. От груповата фаза им остава да изиграят още един мач - срещу Италия утре.

Франция е без грешка, записвайки четвърта чиста победи с 3:0 след тези над Румъния, Гърция и Португалия и е лидер в групата. "Петлите' загубиха тази година от "лъвовете" с 2:3 гейма в турнира на Лигата на нациите, но сега си отмъстиха с повече от категоричен успех.

Първи гейм
Играта бе равностойна до 6:5 за французите, които след това увеличиха преднината си застрашително до 14:7 въпреки взетото от Силвано Пранди прекъсване, който взе второ такова при 18:11. Тодор Скримов застана на линията за начален удар и създаде огромни неприятности за посрещането на съперника и намаляване на разликата до 18:15. Лоран Тили на свой ред поиска таймаут и „петлите“ наложиха волята си. Блокада на Линеел срещу Цецо Соколов допълнително вдъхна самочувствие на домакините. Грешките на волейболистите ни зачестиха и французите спечелиха с 25:19.

Втори гейм
След проблеми в посрещането на волейболистите ни те изоставаха с 2:5. Ас на Стефан Бойер докара нещата до 7:4, а първата техническа пауза дойде при 8:6 за французите. Силни изяви на начален удар за Кевин льо Ру доведоха нещата до 14:9 и Силвано Пранди взе прекъсване, което даде ефект, но мощна атака през центъра на Льо Гоф прекъсна серията ни за 15:12. Постепенно разликата отново нарасна. Льо Ру взе нещата в свои ръце към края на гейма след атака през центъра и ас за 23:19. Блокаут от Линеел донесе успеха за "петлите" и в този гейм с 25:21.

Трети гейм
Домакините бяха пълни господари на игрището от самото начало и поведоха с 4:1, възползвайки се от ас на Линеел, а първото техническо прекъсване дойде при 8:3 в тяхна полза. Пропадането на националите ни продължи с пълна сила и блокаут на Линеел изведе французите напред с 11:5. От сервис Льо Ру улучи Салпаров в лицето за 13:5, а разликата стана 10 точки при 16:6. До края на гейма „петлите“ нямаха никакви затруднения и ликуваха с победата след 25:14.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    5 3 Отговор
    Да, те нашите са много добри срещу Румъния. И Цецо Соколов винаги му се получава срещу отборите от б,в и не знам коя си долна дивизия. Ооо и срещу Португалия. С тоя тренер толкова.

    Коментиран от #2

  • 2 Хи хи хи

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    Този дето играе с № 13 е куцуз за отбора...