Last news in Fakti

17 Септември, 2019 12:30 1 921 1

Монтоя: Фетел има проблеми с колата, не с психиката

  • ferrari-
  • формула 1-
  • монтоя-
  • проблеми-
  • психика-
  • форма-
  • представяне-
  • стил-
  • кола

"Той трябва да промени стила си на каране, а това е много тежко", смята бившият пилот

Монтоя: Фетел има проблеми с колата, не с психиката - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият пилот от Формула 1 Хуан Пабло Монтоя отхвърли твърденията, че проблемите на Себастиан Фетел са на психическа основа. Състезателят на Ferrari получи множество критики за слабото си представяне през сезон 2019, а най-тежко стана след грубата грешка, която провали неговото представяне за домашното Гран при на Италия.

"Не смятам, че нещо психическо" заяви Монтоя. "По-скоро е техническо".

"Според мен той не харесва нещо по колата или пък тазгодишните гуми. За разлика от него, Льоклер по-добре се приспособява. На Фетел му се налага да страда, за да бъде по-бърз от съотборника си. Затова не му е комфортно и прави грешки".

Монтоя предположи, че на Себастиан може би му липсва достатъчно подкрепа в Маранело, особено след успехите на Льоклер. "Въпросът е да имаш някой на своя страна, някой, който проявява разбиране, и който може да открие какво се случва. Той ще трябва да работи много по-усърдно сега, това е единственият начин. Ще трябва да промени нещо и да започне да го прави по различен начин".

Монтоя даде пример от личния си опит от времето, когато се състезаваше за МcLaren. Промяната в характеристиките на MP4-20 и MP4-21 го принудили да промени елементи от стила на пилотиране. "Трябваше да сменя начина, по който спирах, а колата започна да се държи по различен начин от това, на което бях свикнал. Много е трудно да промениш стила си на шофиране".

"Ако си промениш стила, все още може да си бърз, но не колкото преди. Фетел ще успее да се адаптира до известна степен, но да се научиш да бъдеш бърз по друг начин, е много трудно".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мирко

    1 0 Отговор
    Хуан е голам пилот и още по голям талант. Сигурен съм че има какво да каже и научи пилотите и тимовете във Ф1.