Last news in Fakti

17 Септември, 2019 22:52 1 522 3

България с втора загуба на Европейското

  • италия-
  • загуба-
  • франция-
  • словения-
  • българия-
  • осминафинал-
  • волейбол-
  • европейско първенство

Поведохме с 1:0 на Италия, но допуснахме обрат до 1:3 гейма

България с втора загуба на Европейското - 1
Снимка: БГНЕС

Волейболистите на България допуснаха обрат и загубиха от Италия с 1:3 (25:22, 23:25, 21:25, 17:25) във френския град Монпелие в последния си мач от група А на европейското първенство.

И двата си бяха осигурили място на осминафиналите още преди този двубой, а след второто си поражение "трикольорите" ще финишират трети в групата и ще трябва да играят следващия си сблъсък в Словения, където може да срещнат домакините.

Италианците ще имат утре директен сблъсък с домакина Франция за първото място в групата.

Първи гейм
Срещата започна страхотно за волейболистите ни, които поведоха с 3:0 в първия гейм, а след това и със 7:2. Първата техническа пауза пък дойде при резултат 8:3. Националите ни продължиха да играят силно и запазваха разликата си след силни изяви на Цветан Соколов, който с мощен сервис доведе нещата до 24:19 и геймбол за тима ни. Италианците обаче наваксаха три точки за 24:22 и Силвано Пранди взе прекъсване. След него Виктор Йосифов с мощна атака сложи точка на спора в тази част, реализирайки за 25:22.

Втори гейм
Втората част започна по-равностойно и борбата се водеше точка за точка, а първото техническо прекъсване дойде при резултат 7:8 за италианците. Националните ни обаче обърнаха нещата и поведоха с 10:8. "Адзурите" обаче изравниха при 11:11. Играта продължи да е равностойна, а втората техническа пауза бе при 14:16 с аванс за Италия. До края на тази част италианците не изпуснаха преднината си и след блокаут в края спечелиха гейма с 25:23, изравнявайки резултата в срещата.

Трети гейм
България поведе с 3:1 в началото на третата част, но последваха 4 поредни точки за Италия и 3:5. Цветан Соколов намали до 4:5 и играта тръгна равностойно точка за точка. Националите ни успяха да поведат при 15:14 след мощен сервис на Цветан Соколов и двойна блокада. Постепенно италианците взеха инициативата и след две поредни успешни блокади на Матео Пиано поведоха - 17:19. Атаки на Османи Хуанторена и Иван Зайцев доведоха нещата до 17:21 и Силвано Пранди взе прекъсване. Троен блок хвана атаката на Цветан Соколов за 17:23. Италия стигна до геймбол при 24:19. Светослав Гоцев атакува мощна през центъра за 21:24 и Джанлоренцо Бленджини взе прекъсване, след което Георги Петров би сервис в аут и Италия спечели третата част с 25:21, за да направи пълен обрат в срещата.

Четвърти гейм

Италия поведе с 3:0 в началото на гейма, като две от точките бяха директно от сервис. Две атаки, завършени от Тодор Скримов и резултатът бе намален на 2:5. "Адзурите" не изпуснаха инициативата, а Джанели не можеше да бъде спрян и направи точка за 9:6. След нови две точки за съперника Силвано Пранди взе прекъсване и пусна на игрището две от резервите - Венелин Кадънков и Даниел Димитров на мястото на Соколов и Сеганов. "Лъвовете" изглежда се предадоха съперникът трупаше точка след точка до 22:14. Цветан Соколов се върна на игрището и разликата бе намалена на 6 точки, но удар на Скримов в аут сложи край на гейма и мача - 17:25 и победа за Италия с 3:1 гейма.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Робот

    4 1 Отговор
    По времето на бай Тошо имахме СПОРТ!!!
    Сега имаме крадливи герберасти и спортисти мекотели! Пълен шит, бият ни на всичко, всички, които и където са ни хванали!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 AMG

    1 0 Отговор
    Толкова си могат.Не им се сърдете.