Last news in Fakti

18 Септември, 2019 11:30 1 247 0

Валенсия изненада Челси

  • челси-
  • валенсия-
  • дузпа-
  • баркли-
  • родриго-
  • шампионска лига-
  • изненада

"Прилепите" спечелиха визитата си в Лондон с 0:1

Валенсия изненада Челси - 1
Снимка: БГНЕС

Носителят на трофея в Лига Европа Челси изненадващо загуби у дома от Валенсия с 0:1 в първия им мач от група Н на Шампионската лига. "Прилепите" спечелиха с гол на Родриго (74) и нанесоха първа загуба на лондончани на техния „Стамфорд Бридж“ от три години насам. В другата среща от групата Аякс разби гостуващия Лил с 3:0 и оглави класирането.

Мениджърът на домакините Франк Лампард трябваше да извърши принудителна смяна още в осмата минута, когато младокът Мейсън Маунт пострада от груб фаул на Франсис Коклен. Той продължи да играе, но даде знак, че не може да продължи и на негово място в игра се появи Педро. „Сините“ доминираха през първата част, но едва в края ѝ пропуснаха две изгодни възможности чрез бразилеца Вилиан.

След почивката картината на терена не се промени особено до 74-ата минута, когато Валенсия откри след заучено положение. Родриго Морено овладя топката в наказателното поле след свободен удар и преодоля вратаря Кепа Арисабалага за 0:1, пращайки топката под напречната греда.

Десет минути по-късно Челси получи право да изпълни дузпа за игра с ръка на Даниел Вас, а съдията Джунейт Чакър се консултира и с VAR. Рос Баркли обаче пропусна от бялата точка, пращайки топката в напречната греда.

В крайна сметка „прилепите“ си тръгнаха доволни и с три точки от Лондон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА