Last news in Fakti

21 Септември, 2019 15:27 1 944 5

Първи медал в мъжкия бокс за България от 10 години насам!

  • бокс-
  • световно първенство-
  • бронз-
  • радослав панталеев-
  • екатеринбург

Радослав Панталеев спечели бронз в категория до 91 килограма на световното първенство по бокс в Екатеринбург

Първи медал в мъжкия бокс за България от 10 години насам! - 1
Снимка: sportal.bg

Радослав Панталеев приключи участието си на световното първенство по бокс в Екатеринбург с бронзов медал. В полуфинала в категория до 91 килограма българинът загуби с 0:5, единодушно съдийско решение, от руснака Муслим Гаджимагомедов, съобщава sportal.bg.

Панталеев видимо отстъпваше в боя на по-високия представител на домакините и загуби всяка една от частите. Малко преди края на двубоя съдията на ринга дори отсъди нокдаун на българина.

22-годишният руснак успя да се възстанови от тежкия хематом на главата, заради който бе под въпрос за мача, и се качи на ринга.

Още в първия рунд се видя, че Гаджимагумедов не е удобен на Панталеев. По-ръстовият руснак търсеше клинчове, когато Радо влизаше в близък бой. Така Гаджимагумедов взе първите два рунда.

В третия боксьорът ни се хвърли да печели, но вече бе късно. Руснакът успя да засече няколко атаки на Панталеев, като в края на рунда съдията на ринга Реймънд Морли от Англия дори отброи нокдаун на българина.

Въпреки поражението си Пантелеев се прибира в България с първи медал за страната ни от световен шампионат за последните 10 години. Във финала в събота Гаджимагомедов ще играе с победителя от мача между казахстанеца Васили Левит и еквадореца Хулио Кастийо Торес.

Така Панталеев падна с 0:5 и донесе първи медал на мъжкия ни бокс от световно първенство през 2009 година насам, когато Детелин Далаклиев стана шампион на планетата в Милано. За последно бронзов медал от Мондиал пък е печелил Кубрат Пулев, който става трети на първенството в Китай през 2005г.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    1 9 Отговор
    Не стават българите

    Коментиран от #3

  • 2 $$$

    3 1 Отговор
    Русофилите сте плод на кръвосмешение между барт и сестра.

    Коментиран от #4

  • 3 То пък Гаджимуйхуймедов

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Си е чист руснак! Виж му събратя и сам ще разбереш!
  • 4 Чапаев

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "$$$":

    Явно си плод на спукан кондом,използван от алкохолик комунистическа гнида
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.