Last news in Fakti

21 Септември, 2019 17:01 1 002 0

Лестър ''излъга'' Тотнъм, ВАР отново с ключово влияние върху развоя на мача

  • висша лига-
  • лестър-
  • ''излъга''-
  • тотнъм-
  • пълен обрат-
  • намеси на вар

''Лисите'' направиха пълен обрат срещу гостуващия им отбор на Тотнъм

Лестър ''излъга'' Тотнъм, ВАР отново с ключово влияние върху развоя на мача - 1
Снимка: sportal.bg

Лестър Сити победи Тотнъм с 2:1 на ''Кинг Пауър Стейдиъм'' в първия мач от съботната програма на 6-ия кръг в английската Висша лига. ''Лисиците'' направиха пълен обрат в мача, след като на полувремето изоставаха с 0:1. Обратът дойде не и без помощта на ВАР, който ощети отбора на Тотнъм, отменяйки несправедливо гол на ''шпорите'' в момент, в който те все още бяха напред в резултата. Хари Кейн даде аванс на ''Хоспърс'' в 29-ата минута, а точни за Лестър бяха Рикардо Перейра в 69-ата минута и Джеймс Мадисън в 85-ата.

Мачът започна с положения и пред двете врати, макар и не толкова чисти. В 13-ата минута Джеймс Мадисън от Лестър отправи опасен удар по посока вратата на Пауло Гасанига, но ударът му мина встрани от целта. Само три минути след този удар, Лестър отбеляза попадение дело на Уилфред Ндиди, но благодарение на ВАР, голът на ''лисиците'' бе правилно отменен заради засада. В 28-ата минута Лестър отново имаше нелош шанс, но Айосе Перес не успя да отправи удар в малкото наказателно поле.

В 29-ата минута, след хубава атака, Тотнъм поведе с 1-0. Голът отбеляза Хари Кейн, който при отбелязването на попадението, бе паднал на земята. Асистенция за попадението му направи Хюн-Мин Сон.

В 39-ата минута вратаря на Тотнъм Пауло Гасанига спаси опасен удар на Айосе Перес.

Второто полувреме започна с лек превес на домакините от Лестър, но той нито бе материализиран, нито пък бе толкова осезаем.

Лестър имаше прекрасен шанс да изравни резултата чрез нападателя си Джейми Варди в 57-ата минута, но благодарение на Вертонген и Гасанига, това не се случи. Защитникът на Тотнъм притъпи силата на удара, а Гасанига го неутрализира напълно. Минутка след това и Тотнъм имаше шанс да вкара за втори път, но Сон не улучи целта.

Тотнъм вкара втори гол във вратата на Лестър в 64-ата минута, но ВАР отново се намеси. Като този път решението след намесата му по-скоро не бе правилно и ощети Тотнъм, тъй като един от участниците в головата атака Хюн-Мин Сон не бе в засада, каквато ВАР постанови.

Само няколко минути след това, когато вече течеше 70-ата минута на двубоя, Лестър успя да изравни чрез Рикардо Перейра, който от близко разстояние ''разстреля'' Пауло Гасанига - 1:1.

В 85-ата минута Лестър направи пълен обрат в срещата. Джеймс Мадисън получи топката на около 2 метра зад границата на наказателното поле, нагласи я на десния си крак, стреля и отбеляза във вратата на гостите за 2:1.

Тотнъм така и не се отърси от получения втори гол и не успя да създаде никакви опасности до края на мача, който в крайна сметка приключи 2:1 в полза на ''лисиците''.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА