Last news in Fakti

21 Септември, 2019 23:05 1 201 0

Ювентус се поизмъчи, но все пак победи Верона

  • ювентус-
  • верона-
  • 2:1-
  • серия а-
  • кристиано роналдо-
  • буфон-
  • рамзи

Най-хубавото за ''бианконерите'' от този мач е, че просто спечелиха пълния актив от точки

Ювентус се поизмъчи, но все пак победи Верона - 1
Източник: БГНЕС

Действащият шампион на Италия Ювентус спечели домакинството си на Верона с 2:1. Успехът за футболистите на Маурицио Сари дойде трудно, тъй като Верона поведе в резултата с гол на Мигел Велосо в 20-ата минута. Все пак ''бианконерите'' се поздравиха с успеха след голове на Аарън Рамзи в 31-ата минута и на голямата звезда на отбора Кристиано Роналдо, който отбеляза от дузпа в началото на второто полувреме.

Мачът бе специален за легендарния вратар на домакините Джанлуиджи Буфон, за когото това е 902-ри двубой с екипа на Юве. Така той изравнява рекорда на иконата на Милан Паоло Малдини за най-много мачове за италиански отбор. Буфон изостава с шест шампионатни срещи от върховото постижение от 647 двубоя в Серия “А”, което принадлежи отново на Малдини.

С постигнатата победата Ювентус събира актив от 10 точки и се изкачва на първото място във временното класиране. От своя страна Верона са 12-ти с четири пункта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА