Last news in Fakti

5 Октомври, 2019 09:45 1 360 5

БФС удря още по-силно играчите извън ЕС

  • бфс-
  • играчи-
  • европейски съюз-
  • развитие-
  • футбол

"Обсъждаме възможността отборите да имат задължително на терена поне един футболист до 23 години", разкри проф. Лъчезар Димитров

БФС удря още по-силно играчите извън ЕС - 1
Снимка: БГНЕС

Председателят на Българската треньорската школа по футбол и технически директор на Българския футболен съюз проф. Лъчезар Димитров даде интервю за медийните канали на БФС, в което разясни изненадващото решение на БФС да въведе забрана за участието на вратари извън Европейския съюз в родното първенство. Според него тези мерки са "пилотна стъпка", а след нея ще последват и други. Той не изключи подобно правило да бъде прието и за полеви играчи.

„Коментираме въпроса подобни ограничителни мерки да бъдат приети и за полеви играчи от държави извън Европейския съюз. Обсъждаме възможността отборите от Първа лига да имат задължително на терена поне един футболист до 23 години, а тези от Втора лига – поне 5-6 млади играчи. Именно акцентирането върху футболистите на възраст между 18 и 23 години ще им даде възможност те да се развиват в конкурентна обстановка. Добър пример е настоящата селекция на младежкия национален отбор, който стартира успешно настоящите европейски квалификации", коментира професор Димитров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Елзебио

    6 0 Отговор
    Направо Биби Михайлов да закрива БФС!
  • 2 цЕсКи лЕсЕкА

    5 0 Отговор
    Това,че треее се дава шанс на млади български играчи е ясно на всеки,но и младите такива треее малко да поработят с психолог за по добра психика и вяра на терена! Защото да се нарисуваш като Бекам или да се подстрижеш като Роналдо не те прави качествен футболист! Идеята е ти като се нашариш да си толкова добър,че теб да те имитират!
  • 3 ПЕЕВ

    2 0 Отговор
    ТОВА СЕ ПРАВИ С ЦЕЛ НИКИ МИХАЙЛОВ ДА ЗАМЕНИ МИЯТОВИЧ.
  • 4 софиянец

    2 0 Отговор
    Най после светлина в тунела за малката перука

    Коментиран от #5

  • 5 това е ясно

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "софиянец":

    Той е!......