Last news in Fakti

7 Октомври, 2019 09:43 1 289 5

България с голям проблем в защита за Англия

  • българия-
  • англия-
  • красимир балъков-
  • черна гора-
  • страхил попов-
  • васил божиков

Страхил Попов и Васил Божиков, няма да са в състояние да играят заради контузии

България с голям проблем в защита за Англия - 1
Снимка: БГНЕС

Националният отбор на България понася сериозен удар още на старта на лагера за европейските квалификации с Черна гора (11 октомври в Подгорица) и Англия (14 октомври в София).

Двама от най-сигурните титуляри и основа на защитата ни - Страхил Попов и Васил Божиков, няма да са в състояние да играят заради контузии.

Направените прегледи в първия ден от лагера показват, че по-скоро бранителите на Касъмпаша и Слован няма да имат шанс да играят, а Красимир Балъков ще трябва да търси нови решения в тежка ситуация.

Страхил Попов е играл във всички 5 евроквалификации през 2019 г. в дясно на отбраната, а Божиков - в центъра на защитата, като само партньорите му се сменяха - Бодуров, Антон Недялков, Кристиан Димитров. Сходна е ситуацията и през 2018 г., като Страхил и Васил играят заедно в 4 от шестте мача в Лигата на нациите, а поне един от тях е част от отбраната ни и в шестте.

Срещу Черна гора и Англия вероятно десен бек ще излезе Георги Пашов, който игра в тестовия за Балъков контролен мач срещу Ирландия преди месец. Алтернативите за центъра на защитата останаха Кристиан Димитров и Камен Хаджиев. Само вляво ситуацията изглежда безпроблемна с най-добрия избор в момента - Антон Недялков.

Но може да се прибегне до разместване - той да влезе в центъра, а Занев да започне ляв бек.

Проблемите не спират до отбраната, има ги и в халфовата линия. Марселиньо е с болежки, които също може да го извадят от двубоите. Георги Костадинов е със счупен нос, но поне той със сигурност ще остане в състава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дод

    3 0 Отговор
    Да паднат с 5 бомби да вземем и ние някой лев от тотото
  • 2 бих казал

    1 0 Отговор
    И, не само в защита
  • 3 HidAn

    1 0 Отговор
    То при нас целият отбор е един голям проблем начело със Перуката...
  • 4 Иванчо l-ви

    2 0 Отговор
    Не виждам сериозен проблем. Тези двамата и да са на терена все тая. Балъков да пусне поне някой U19 да се учат...

    Коментиран от #5

  • 5 Цецо

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Иванчо l-ви":

    Точно така, сега е момента да се пробват младежи, не само в защита...