8 Октомври, 2019 10:32 1 051 1

Златан Ибрахимович открива собствената си статуя

  • ибрахимович-
  • откриване-
  • статуя-
  • малмьо

Тя ще се намира в родния град на шведа - Малмьо

Златан Ибрахимович открива собствената си статуя - 1
Снимка: БГНЕС

Легендарният шведски нападател Златан Ибрахимович ще открие днес в родния си град Малмьо собствената си статуя.

Церемонията ще се състои в следобедните часове, като футболистът на ЛА Галакси използва социалните мрежи да покани всички ученици от Малмьо на събитието край градския стадион, където е стартирала славната му кариера.

"Ще се видим във вторник на стадиона, където ще открия своята статуя. Златан прави свободен достъпа на всички ученици от училищата в Малмьо", написа Ибрахимович в Туитър.

Статуята на Златан е поръчана от шведската федерацията. Тя е висока 2,7 метра и тежи 500 кг, а неин автор е скулпторът Петер Линде. Тя ще бъде разположена в пространство, оформено като площад, между стария и новия стадион на Малмьо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грую

    0 0 Отговор
    Тоя пък битер Бай Тошо! Приживе статуя! Не е на добро това!