Last news in Fakti

8 Октомври, 2019 17:19 1 637 2

Футболист на Лудогорец сравни условията в Разград с тези в Германия

  • лудогорец-
  • талеб тауата-
  • германия

Талеб Тауата хвали шампиона на България в израелските медии

Футболист на Лудогорец сравни условията в Разград с тези в Германия - 1
Снимка: БГНЕС

Най-новото попълнение на Лудогорец – Талеб Тауата, даде интервю пред израелските медии за впечатленията си от първите дни в България и Разград. Защитникът, който не получи повиквателна за мачовете на Израел от евроквалификациите, тъй като не е в оптимално физическо състояние, призна, че условията за футбол в Разград са на едно ниво с тези в Германия. Именно местният Айнтрахт Франкфурт беше последният отбор на бранителя, след което последва трансфер на „Лудогорец Арена”.

„Лудогорец е голям отбор и играе непрекъснато в европейските клубни турнири. В последните осем години отборът е шампион, а всички ми показаха респект и топло посрещане. Шефовете на клуба показаха, че наистина ме искат, а това е нещо много важно за един футболист. Определено лигата в България е 2-3 нива под германската Бундеслига, но условията в Разград – стадион, база и всичко останало отговарят на тези в Германия”, коментира Тауата.

„Истина е, че водих преговори с Макаби Хайфа през цялото лято. Това е скъп клуб в моя живот. Не стигнахме докрай с преговорите, но моята амбиция бе да продължа да играя в чужбина. Напълно нормално е, че напуснах лагера на националния отбор на Израел, след като не бях тренирал нормално известно време. Селекционерът ми каза, че не съм готов и не може да разчита на мен – разбрах го. Говорих с него, така че всичко е наред”, обясни бранителят.

„Много съм изненадан от отношението в България и Лудогорец. По принцип не съм човек, който обича често да сменя обстановката. На 27 години съм, а това е третият ми тим в кариерата, която стартира на 16-годишна възраст. Сега съм концентриран да си подобря физическото състояние и да се завърна да играя футбол всяка събота”, продължи Тауата.

На въпрос от фенове на Макаби Хайфа дали някой ден би се завърнал в клуба, той отговори: „Това е клубът, с който аз се разпознавам, но никой не знае какво крие бъдещето – може би”, завърши той в интервю за израелските медии.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сравнение

    2 6 Отговор
    човекът се слага на новите. Несравнимо е с германския футбол.
  • 2 Ха ха

    2 4 Отговор
    Черен чифут !!!