9 Октомври, 2019 16:57 1 759 0

Тошко Алексиев: Със смесени чувства съм за националния

  • алексиев-
  • волейбол-
  • национален отбор-
  • скандали-
  • кариера-
  • българия

"И по наше време имаше скандали, но оставаха скрити", разкри бившият национал

Тошко Алексиев: Със смесени чувства съм за националния - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият капитан на националния ни отбор по волейбол Тодор Алексиев се завърна в България след дълга и успешна кариера в чужбина. 36-годишният посрещач ще играе за Хебър в Суперлигата. Тодор Алексиев говори в предаването "Златният гейм" по DIEMA SPORT 2 за националния отбор и за причините, накарали го да се върне у нас.

"Не беше лесно да взема това решение. Можех да остана в Олимпиакос, но след 14 г. в чужбина прецених, че е време да се върна в България. Семейството ми липсваше и офертата на Хебър беше най-добрата възможност за мен. В нашия волейбол нищо не се е променило, освен някои нови състезатели. Имам чувството, че изобщо не съм си тръгвал. Договорът ми е за 2 г., спечелиха ме целите пред отбора най-вече. Свикнал съм да играя за титли и купи, а не да чакам да свърши сезона.

В този момент в Левски и ЦСКА има отстъпление, но съм сигурен, че скоро ще се върнат на голямата сцена. Най-вече Левски, който е в период на развитие и разполага с отлични млади играчи. Според мен нивото на средните отбори в Гърция е по слабо от това на нашите средни. Не ни достига организация в детайлите и затова не можем да стигнем финали на големите първенства.", заяви Алексиев.

"Нямам много впечатления за националния отбор, защото не играя там от две години. Виждам обаче, че има много качествени играчи в него и се надявам да имат психиката и акъла да се развиват. Но не трябва да остават дълго тук.

Един от проблемите в националния отбор е, че младите няма от кого да се учат. Получи се много бърза смяна на поколенията. По мое време на всеки пост имаше по един опитен играч и по един талант. Давам пример с Владо Николов и Цецо Соколов.

Изпитвам смесени чувства, че не съм в националния отбор - щастлив съм, че не трябва да тренирам, но ми липсва. Взех това решение и заради семейството си и не съжалявам. И по наше време имаше скандали, но оставаха скрити - никой не разбираше за тях. Оставяхме ги в съблекалнята, имало е случаи да не си говорим извън залата, но на игрището всички си подавахме ръка.

Не смятам, че ще има голяма разлика, ако се съберат всички добри играчи в националния отбор, защото времето е малко - две седмици.", завърши бившият национал.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА